RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mifsud: - Nå kan vi ta gull

Sist oppdatert:
Men trener Uwe Rösler nekter å si noe om lagets gullsjanser. Se høydepunktene fra LSK-Brann gratis her.Mjelde: - Kan ha bommet taktisk

(Trykk play i videovinduet for å se sammendrag fra kampen (gratis))

ÅRÅSEN (TV 2 Nettavisen): LILLESTRØM – BRANN 2-0:

- Jeg snakker aldri om det, konstaterer Rösler når han blir spurt om hva seieren over serieleder Brann betyr for Lillestrøms muligheter i gullkampen.

Men Lillestrøm-treneren kan å lese fotballtabeller. Og sammenlikner han tabellen fra før kampen på Åråsen onsdag kveld med tabellen slik den er nå, finner han fort ut at avstanden opp er seks poeng – og Lillestrøm har en kamp til gode.

Se nederst i denne saken for kampfakta og spillerbørs.

- I posisjon til å nå målene
Med motsatt kamputfall på Åråsen, hadde avstanden opp vært 12 poeng. Forskjellen er selvfølgelig som natt og dag.

- Jeg konstaterer at vi er i posisjon til å kunne nå de målene vi har satt oss, sier Rösler nøkternt.

Akkurat det kan han takke Michael Mifsud – og kanskje seg selv – for. I ettertid ser det ut som en genistrek, det som på forhånd fikk mange til å heve på øyenbrynene.

For Rösler vraket den lynhurtige malteseren i startoppstilling til fordel for duellsterke Arild Sundgot og Olivier Occean.

Satset på fysikk
- Vi regnet med at Brann ville legge seg lavt. Derfor ville jeg ha mange innlegg inn i boksen, og derfor valgte jeg to fysisk sterke spisser, forklarer Rösler.

Men ni minutter etter hvilen slapp Mifsud til. Han satte umiddelbart fart i kampen. Og sju minutter før full tid headet han inn målet som fikk Åråsen til å eksplodere. Bare minuttet senere var han frampå igjen.

- Vi lyktes veldig bra med å sette inn Michael da Brann begynte å bli slitne. Han scoret to fantasiske mål, og det er jeg veldig glad for. Michael har slitt med å score i serien i det siste, konstaterer Rösler.

Mifsuds ansiktsuttrykk under og etter kampen røper det meste om hvilke følelser som boblet innenfor Lillestrøm-drakta.

Tror på gull
- Det er selvfølgelig fantasisk å oppleve noe sånt. Det er alltid morsomt å score, men det er enda morsommere at laget vinner, sier matchvinneren.

Han innrømmer at han opplevde innhoppet som en aldri så liten revansj.

- Jeg var selvfølgelig skuffet over å bli vraket. Men jeg bestemte meg for å bakke opp de andre spillerne, og å vise at jeg fortjener å spille hvis jeg fikk sjansen. Og det fikk jeg, konstaterer Mifsud.

Og i motsetning til trener Rösler, tør han å melde på Lillestrøm i gullkampen også verbalt.

- Om vi kan ta gull? Selvfølgelig! Hvorfor skulle vi ikke kunne det?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere