*Nettavisen* Sport.

Mifsud herjet med Gamsten

Foto: (Foto: Scanpix)

Seks Premier League-lag er slått ut av FA-cupen. Sjekk hvilke.

05.01.08 21:12

Her får du kampfakta fra Aston Villa-Man United

Coventry, anført av tidligere LSK-spiller Michael Mifsud, slo ut Blackburn på Ewood Park lørdag ettermiddag. Championship-laget slo også ut Manchester United fra ligacupen i fjor høst. Da, som nå, var Mifsud toneangivende.

Gamst på benken
I fjor scoret han begge målene da Coventry vant 2-0 på Old Trafford. Da seierssifrene ble 4-1 på Ewood Park, noterte han seg for det første og det siste målet. To mål igjen, altså.

Det hjalp lite for Blackburns del at Morten Gamst Pedersen kom inn etter en times spill.

Det er også takk og farvel til Sunderland, som tapte 0-3 hjemme for Wigan. Her scoret eks-Brann-spiller Paul Scharner det første målet for gjestene.

Braaten fra start
Bolton, med Daniel Braaten og Ali Al-Habsi fra start, hadde heller ingen god dag på jobben. Det ble 0-1-tap for Sheffield United – neppe noen god søknad med tanke på videre spill. Boltons manager Gary Megson har så langt henvist Braaten til tribunen når laget har kjempet om ligapoeng.

Everton gikk på et svært overraskende 0-1-tap hjemme for Football League One-laget Oldham, mens Birmingham tapte 1-2 borte for Huddersfield. Everton-kampen begynte en halvtime senere enn de andre, på grunn av en brann i en bygning like ved Goodison Park.

I selve kampen hadde for øvrig Everton-spiss Yakubu et skudd i stolpen på overtid, men Oldham klarte å ri av stormen mot slutten. Da fløyta gikk for full tid, brøt det ut ville jubelscener på Goodison Park.

Ellers ble det komfortable seirer for Chelsea, Middlesbrough og Portsmouth. Chelsea kan takke QPRs keeper Lee Camp for avansementet. Keeperen laget nemlig selvmål. Det spørs likevel om han kan lastes for det. Et skudd fra Claudio Pizarro traff stolpen og gikk deretter i ryggen på keeperen - og videre inn i mål.

Omkamper
Tottenham og Reading, duellantene som scoret ti mål seg imellom i romjula, vartet ikke opp med noen liknende fest lørdag kveld. Oppgjøret endte 2-2, og det blir dermed omkamp.

Men oppgjøret var ikke fritt for kontroverser. Readings første mål kom etter et frispark som Stephen Hunt sendte i retning Spurs-målet og den utskjelte Paul Robinson. Robinson tok ballen, men ifølge linjemannen tok keeperen ballen med seg inn i målet. Dermed sto det 1-0 til Reading.

Dimitar Berbatov, som scoret fire mål sist Tottenham møtte Reading, scoret to mål igjen, men det endte altså til slutt 2-2 - etter nok et mål av Stephen Hunt. Tom Huddlestone ble for øvrig utvist for hjemmelaget mot slutten av oppgjøret.

United videre
West Ham og Manchester City klarte ikke å score på hverandre på Upton Park, og dermed blir det omkamp også på dem.

I den siste kampen som ble spilt i cupen lørdag kveld, vant Manchester United 2-0 over Aston Villa på Villa Park. Cristiano Ronaldo og Wayne Rooney scoret målene.

Det er ikke bare i England det spilles fotball lørdag. Vi følger kampene i spansk og skotsk liga, i tillegg til at vi følger den svenske ishockeyrunden direkte.

Her får du full oversikt.

Klikk her for flere fotballnyheter
Her får du full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter sendt til deg på mobilen din? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.