RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Håkon Mosvold Larsen (Scanpix)

Mifsud senket Brann

Sist oppdatert:
Michael Mifsud fikk stå helt alene i det 83. minutt og heade LSK i tet. Ett minutt etter avgjorde han kampen

Kampen ble i realiteten avgjort i det 40 minutt da Kristjan Ørn Sigurdsson skadet seg. Da han måtte kaste inn håndkledet etter fem minutter i andre omgangen var det duket for Janez Zavrl som midtstopper.

Fra da av var det hjertet i halsen og spesielt etter at Michael Mifsud kom inn.

Ikke fordi at Janez Zavrl spilte så mye dårligere enn en kunne forvente, men fordi Branns vante forsvarsfirer som er lagets sterkeste kort, ikke lenger var på banen.

Mens kampen sto og vippet fikk Mifsud først heade inn 1-0 helt umarkert og deretter så upresset at han måtte tro det var julaften, fikk han sende en markkryper utenfor rekkevidden til Håkon Opdal og ga 2-0 til Lillestrøm.

Spenning

For fotball- Norge var de to scoringene det som skulle til for å bringe spenningen tilbake til Tippeligaen. For nervesvake bergensere var det som to skjeer salt i åpne sår som ikke vil leges før langt uti november. Nå blir det å kjempe på tannkjøttet inn og allerede søndag skal det mobiliseres mot Start. Et Start i makrellform.

Vi kommer raskt tilbake med tilstanden på Kristjan Ørn Sigurdssons tilstand-

I andre omgang lå Brann enda lavere og satset på kontringer. Den ene de fikk i det 78. minutt kunne avgjort kampen, men Bengt Sæternes fikk ikke kontroll og keeper reddet. Med tolv minutter igjen var det klart for kontringsspesialisten Thorstein Helstad, sa Brann-treneren

Winters i tverrliggeren

Robbie Winters kunne gitt Brann drømmeåpningen da han lobbet Heiz Muller fra 20 meter, men ballen traff tverrliggeren og slo ned, men ikke over linjen.

Arild Sundgot headet like utenfor ti minutter senere og meldt Lillestrøm på i kampen.Brann har begynt i et kjent bortekamps møntster med liten vilje til å gå fremover selv når muligheten byr seg . Det spilles mye høye baller opp mot Lillestrøms fyrtårn.

Martin Andresen har allerede fått føle hvor nær kontakten kommer til å bli.Dette er kampen der svette blod og tårer vil bli avgjørende. De første springskallene er utdelt . Kampen ble utsatt i fem minutter fordi arrangøren ikke klarte å få folk innenfor portene til kampstart. Utenfor sto det lange køer, mens tribunene var glisne.

Det store spørsmålet når kampen kommer i gang er hvor fysisk Lillestrøm vil spille og hvor hardt de vil ta Martin Andresen.

De første ti minuttene ga oss akkurat det svaret vi ventet. lange baller opp mot Lillestrøms fyrtårn. Brann holder igjen og står . Kasey Wehrmann tar seg av Martin Andresen Ingen av lagene har hatt som ligner en mulighet det første kvarteret.
Brann står igjen med syv mann når bruddene går. Her skal det ikke slippes inn mål.

Kontringsviljen er ikke til stede

Branns lag (4-4-2):
Håkon Opdal – Bjørn Dahl, Olafur Örn Bjarnason, Kristjan Örn Sigrudsson, Erlend Hanstveit – Charlie Miller, Martin Andresen, Helge Haugen, Petter Vaagan Moen – Bengt Sæternes, Robbie Winters.

Følg kampen fra minutt til minutt her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere