RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mika felte en tåre

Foto: Erik Johansen/Scanpix
PLANICA (TV 2 Nettavisen): Mika Kojonkoski innrømmer gladelig at han måtte tørke en tåre, da Roar Ljøkelsøy sikret gullet i lagkonkkuransen i skiflygings-VM.

- Dette er min største dag som trener!

Den til daglig så rolig og avbalanserte finnen, fikk det akkurat som han hadde håpet på VMs avslutningsdag. Og en flott ferietur på kjøpet.

Ferie på Cuba
- Jeg sa på forhånd at hvis vi ikke fikk medalje, skulle jeg bestille en enveisbillett til Timbuktu. Men hvis vi vant ble vi enige om å dra en uke til Cuba, forteller suksesstreneren.

Lørdag sikret Roar Ljøkelsøy Mikas første gull som trener. Søndag fulgte hele laget opp med laggullet. Det ble nesten for mye.

- Jeg var veldig nervøs da Ahonen hoppet. For Roar hadde elendige forhold, med bakvind, og da Ahonen skulle hoppe, så snudde vinden, og det var vind inn i hele bakken. Da var jeg nervøs.

Føler med Ahonen
Men Janne Ahonen var sjanseløs på å straffe Roar Ljøkelsøys 225 meter, selv under mye gunstigere forhold – og Kojonkoski kunne puste lettet ut.

- Samtidig må jeg innrømme at en del av mitt hjerte er hos Janne Ahonen. Jeg var trener for ham både i Lahti-VM og i OL i Salt Lake City, forteller Kojonkoski.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere