Gå til sidens hovedinnhold

Mika refset hele laget

Lars Bystøl misset og Anders Jacobsen forsøkte noe nytt. Det likte trener Mika Kojonkoski dårlig.

Norges største hoppukehåp, Anders Jacobsen, endte på 13. plass i kvalifiseringen etter et svev på 117,5 meter. Han var ikke spesielt fornøyd etterpå.

Årsak: Han forsøkte å forsterke det som har vært bra, men lyktes ikke.

Det er likevel ikke altfor stor grunn til bekymring. Jacobsen var lengst i andre prøveomgang med et svev på 127,5 meter.

OL-vinner på tribunen
Lars Bystøl, som erstattet Jon Aaraas, klarte ikke å plassere seg blant de 50 beste i onsdagens kvalifisering. OL-vinneren må dermed se de tredje rennet den tyskøsterrikske hoppuka fra tribuneplass, sammen med nevnte Aaraas.

- Lars var ikke spesielt god. Han fant ikke rytmen, sier Kojonkoski til TV 2 Sporten.

Og misliker at ingen av de rutinerte gutta får det til å stemme.

- De unge guttene er veldig gode, men de mer rutinerte leverer ikke som de burde, sier han.

- Hvorfor?

- Jeg har min formening om det, sier Kojonkoski.

- Galt av Anders
Men uten å ville si hva.

Han likte heller ikke at Anders Jacobsen forsøker å justere på hoppingen sin.

- Han burde ikke prøve nye ting. Det er galt.

Selv om Bystøl forsvant ut, er de øvrige fem norske hopperne klare for torsdagens renn. Og noen av dem skal ut i tøffe dueller i førsteomgangen i Innsbruck.

Roar Ljøkelsøy duellerer med Andreas Widhölzl, Bjørn Einar Romøren med Mario Innauer, sønn av den gamle storhopperen Toni Innauer og Tom Hilde skal møte Dmitri Vassiliev.

Norges to beste hoppere for tiden, Anders Jacobsen og Anders Bardal, skal duellere med henholdsvis Daiko Ito og Janne Happonen.

Schlierenzauer leder
Gregor Schlierenzauer fra Østerrike leder hoppuka. 16-åringen har 425,4 poeng og leder med tre poengs margin til Andreas Küttel og 17,6 poengs margin til Anders Jacobsen på tredjeplass.

Anders Bardal ligger på niendeplass, 45,2 poeng bak Schlierenzauer. Roar Ljøkelsøy er på 18. plass og Bjørn Einar Romøren på 19. plass. Begge ligger om lag 70 poeng bak. Tom Hilde er nummer 35 sammenlagt og Jon Aaraas nummer 54.

Gregor Schlierenzauer leder også verdenscupen sammenlagt. Østerrikeren har 460 poeng og 19 poengs margin til Anders Jacobsen, som er nummer to.

Torsdagens renn i Innsbrück er det tredje av fire i hoppuka, som avsluttes i Bischofshofen på søndag.

HTML EMBED
Reklame

Black Week: De beste motekuppene du gjør nå