RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: EPA/Scanpix

Mika stolt av debutantene

Sist oppdatert:
Med tre debutanter på laget tok Norge VM-sølv i laghopp.

SAPPORO (Nettavisen): Anders Jacobsen og Tom Hilde har aldri før vært på langtur til Japan. De er også debutanter i internasjonal mesterskapssammenheng. Det samme er Anders Bardal.

Kanskje ikke så rart at sølv nesten var godt som gull for mirakelmannen Mika Kojonkoski, som nok en gang har brakt fram nye norske hoppere til internasjonalt toppnivå.

Håpet på gull
- Dette er veldig spesielt. Det er bare å se på det østerrikske laget. Det er fullt av rutinerte hoppere. Selv Gregor Schlierenzauer er rutinert sammenliknet med Tom og Anders, for han har vært stjerne på juniornivå, poengterer Kojonkoski.

Før konkurransen hadde han – som alltid – et lite håp om norsk gull.

- Men realistisk sett, ut fra det som har vært prestert på trening og i det individuelle rennet, var sølv det beste vi kunne håpe på, konstaterer mirakeltreneren.

Det beste målet
Og hadde han blitt spurt om hva som var realistisk å forvente av et norsk lag i VM for en måned eller to siden, så hadde han neppe snakket om medalje i det hele tatt.

Den gangen hadde Norge bare Anders Jacobsen å stole på. Nå har vi igjen et slagkraftig lag. Og det er overordnet alt annet for Mika Kojonkoski.

- Innsatsen i lagkonkurranser er det beste målet på den jobben vi har gjort, gjentar Kojonkoski.

Spent på unggutta
Han innrømmer at han var spent på Tom Hilde og Anders Bardal, som var løperne på laget med færrest resultater på internasjonalt toppnivå.

- Det er et ekstra press på deg når du skal hoppe i en lagkonkurranse. Mislykkes du, så ødelegger du for hele laget. Men både Tom og Anders mestret dette presset, og det er imponerende.

Kojonkoskis eneste bekymring akkurat nå er at Anders Jacobsen ikke hopper på det nivået han har gjort i stort sett hele vinter.

Mental sperre
- Han har ikke funnet seg til rette i denne bakken, konstater Kojonkoski.

- Skyldes det mentale eller hopptekniske ting?

- Det ligger her, sier Kojonkoski, og peker mot hodet.

- Men det henger sammen. Du må være mentalt på topp for å få det til å stemme teknisk, utdyper suksesstreneren, som tror han skal klare å løfte eleven opp mot gammelt nivå til neste helgs renn i den lille VM-bakken.

Fjerdemann – og ankermann – på det norske laget var selvfølgelig Roar Ljøkelsøy. Om 30-åringen med 11 VM- og OL-medaljer har Kojonkoski bare én ting å si:

- En utrolig idrettsmann. Han er tilbake på toppnivå., konstaterer han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere