RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mikas nye «Dream Team»

(FOTO: ERLEND AAS/SCANPIX)
Mika Kojonkoski skulle gjerne ha vært de negative medieoppslagene foruten. Men nå har hoppsjefen lagt bråket bak seg.

GARDERMOEN (TV 2 Nettavisen): Onsdag ettermiddag la den sportslige ledelsen for de norske hopperne fram sine vyer fram mot Vancouver-OL i 2010.

Og det var med et ikke ubetydelig innslag av stolthet sjefen sjøl, Mika Kojonkoski, presenterte sitt nye team. Hans nærmeste medarbeider, Geir Ole Berdahl, fortsetter i samme rolle som før. Inn kommer Jermund Lunder som ny trener for den østlandsbaserte delen av landslaget, og Bjørn Myrbakken som hovedtrener for den nye rekruttsatsingen Team Vancouver.

- Dette er mitt «Dream Team». Vi står bedre rustet på trenersiden enn noen gang før. Det gjør at også jeg personlig er mer motivert, sier Kojonkoski til TV 2 Nettavisen.

- Skarpt hode
Spesielt er han begeistret over å ha fått Jermund Lunder inn i teamet. 31-åring med hovedfag i biomekanikk kommer fra et trenerengasjement i Kollen-hopp.

- Jermund har et skarpt hode og er en ekstremt kompetent hopptrener. I tillegg er han er full av energi, skryter Kojonkoski entusiastisk.

Mindre entusiastisk blir han når han må snakke om medieoppstyret etter sesongen. Gjennom flere artikler har VG beskrevet det som skal ha vært en utbredt festkultur på hopplandslaget – med sportssjef Clas Brede Bråthen i en av nøkkelrollene.

- Litt kritikk er bra. Men jeg føler at disse problemene var så små at de kunne og burde ha vært løst internt, sier Kojonkoski.

- Ingen røyk uten ild
Dermed bekrefter han at problemene har vært reelle nok.

- Ingen røyk uten ild. Men her snakker vi om små detaljer. Ting som ikke hadde trengt å komme fram i det offentlige lys, poengterer Kojonkoski.

- Hva har oppstyret betydd rent praktisk?

- Det har kostet oss en del negativ energi i en viktig periode av forberedelsene til neste sesong. Derfor er jeg glad for at vi har lagt det bak oss. Jeg ser kun fremover.

Et resultat av oppvasken er at Clas Brede Bråthen skifter tittel fra sportssjef til daglig leder for hopp. Det er også blitt understreket at Mika Kojonkoski har totalansvar for den sportslige satsingen på elitelaget.

Uendret organisasjonskart
- Men en slik presisering av rollene ville ha kommet uavhengig av medieoppslagene. Og organisasjonskartet er slik det alltid har vært. Poenget er at jeg skal bruke mer tid og energi på rekruttering og anleggssituasjonen, forklarer Bråthen, som understreker at ingen i hoppleiren nå har noe usnakket.

- Gutta har fått legge frem sine synspunkter. Nå er vi ferdig med dette, alle sammen, sier Bråthen.

Den daglige lederen blir også en del av Kojonkoskis «Dream Team» – og synlig i miljøet rundt eliteløperne.

- Jeg kommer fortsatt til å være med rundt på de fleste viktige rennene, konstaterer han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere