*Nettavisen* Sport.

Mikas store juleoverraskelse

Foto: (FOTO: AFTENPOSTEN/SCANPIX)

Han ønsket seg mp3-spiller. I stedet fikk Jon Aaraas hoppukebillett i julegave.

22.12.06 15:38

Fredag valgte Mika Kojonkoski ut de seks hopperne som skal representere Norge i den 55. tysk-østerrikske hoppuka. OL-gullvinner Lars Bystøl, VM-gullvinner Tommy Ingebrigtsen og hoppukevinner Sigurd Pettersen var ikke med på lista.

Det var derimot Jon Aaraas. 20 år fra Ready/Kollenhopp. Med bare tre verdenscuprenn på CV-en og 7. plassen fra prøve-OL i Pragelato i februar 2005 som beste resultat.

- Stort talent
- Jon har vært et stort talent lenge. Nå har han hatt sin beste forsesong på lenge og er på vei mot å ta ut sitt potensial. Derfor blir han med til hoppuka, forklarer sportssjef Clas-Brede Bråthen.

Ikke overraskende er det en særdeles tilfreds 20-åring som tar telefonen når Nettavisen ringer:

- Jeg fikk beskjed for en times tid siden. Det føles helt greit, humrer Aaraas.

Men sjokkert er han ikke over uttaket.

- Jeg hadde en anelse. Jeg hoppet bra på Lillehammer de siste dagene. Men jeg turte ikke å tro helt på det før jeg fikk den endelige beskjeden

Jobbet jevnt og trutt
- Hvorfor har du utviklet deg så voldsomt denne sesongen?

- Jeg har bare jobbet jevnt og trutt. Det er ikke noe hokuspokus. Men jeg har endret på en del tekniske ting jeg har slitt med før. Det har kommet litt av seg selv.

Clas-Brede Bråthen er overbevist om at Aaraas har kapasitet til å yppe seg i det aller beste selskap. Selv er han usikker på hva han kan prestere.

- Det har jeg egentlig ingen formening om. Jeg har bare tenkt å hoppe så bra jeg kan. Men det blir helt sikkert mye liv og røre og veldig gøy. Forhåpentligvis får jeg til noen gode hopp også, sier Aaraas.

Mp3-spiller og snø
Hoppukeuttaket ble selvfølgelig årets beste julegave – på forskudd.

- I utgangspunktet var det mp3-spiller og snø som sto øverst på ønskelista. Men å få være med i hoppuka overgår vel det, medgir 20-åringen.

30. desember får han sin virkelige ilddåp i VM-bakken i Oberstdorf.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.