Gå til sidens hovedinnhold

Mikel Arteta skryter av Martin Ødegaard: - Gjør det andre nekter å gjøre

Arsenal-sjefen ser ut til å ha klokkertro på sin norske midtbanemann og fnyser av kritikk som har kommet mot Martin Ødegaard tidligere.

I møtet med Burnley scoret Martin Ødegaard på frispark. Dette var nordmannens første mål for klubben siden overgangen ble permanent i sommer.

Ødegaard har startet totalt fire kamper for Arsenal denne høsten og skal vi tro manager Mikel Arteta, så er 22-åringen en han ønsker å bygge laget rundt.

På en pressekonferanse nylig skrøt spanjolen både av lederegenskapene til midtbanespilleren og viljen hans til å søke ballen i enhver situasjon.

- Jeg føler at vi bygger opp mye lederskap i denne gruppen. Det er en ung gruppe spillere, der mange er under 23 år. Martin er kaptein på landslaget sitt, mens Sambi (Lokonga) var kaptein i Anderlecht, sier Arsenal-manageren og fortsetter:

LES OGSÅ: Sjokkert over Guardiolas behandling av stjernen: - Forstår det ikke

- Martin har et talent som gjør at han vil ha ballen i situasjoner der andre trolig ville nektet å ta den. Det handler også om innstillingen hans. Han har også en rytme og en måte å presse på, som setter motstandere under press, sier manageren.

Skryter av Ødegaard defensivt

Da nordmannen var på lån i Arsenal sist sesong, ble han offer for en del kritikk fra tidligere klubblegender, som mente han hadde for mange svakheter i spillet. Ødegaards evne til å bidra i det defensive var én ting som ble tatt opp.

Arsenal-sjefen mener imidlertid at midtbanespilleren jobber bra begge veier og fnyser av slike påstander.

- Han er mest sannsynlig den første som tar på seg disse defensive oppgavene. Jeg ble også veldig imponert over Pierre-Emerick Aubameyang sist - rytmen og presset hans var også fantastisk. Det viste dedikasjon og vilje. Alle kan forsøke å sette press på motstanderen, men det er lett å se om du virkelig prøver på det, eller om du bare har fått beskjed om å gjøre det, sier Arteta på pressekonferansen.

- Det var vilje bak det spillerne leverte mot Burnley. Jeg tror det er viktig å holde det enkelt og hver eneste spiller gjorde nettopp det, selv de som kom inn fra benken. De var strålende, tok presset vekk fra laget og tok oss til et nytt nivå, sier han.

LES OGSÅ: Neville og Keane bekymret etter å ha sett Kane spille: - Alarmbjellene ringer

Spanjolen sier videre at han er svært imponert over hvordan de unge Arsenal-spillerne tar ansvar på banen, for at kampplanen skal gjennomføres.

- Hele enheten må være kompakt og forbli slik gjennom en hel kamp. Den eneste måten å gjøre det på er at alle beveger seg når ballen beveger seg. Om avstandene blir for store og enheten brytes opp, så har vi ingenting. Det er mye «coaching» innad i laget nå. De unge spillerne har begynt å snakke og kommunisere. Det fører fram til en hel del ting i den defensive fasen av spillet vårt, forteller Arsenal-sjefen.

Møter AFC Wimbledon

Onsdag skal Arsenal i aksjon mot AFC Wimbledon i ligacupen, en turnering «The Gunners» ikke har vunnet siden 1993. Arteta mener seier er viktig.

LES OGSÅ: Reagerer på disse bildene av United-stjernen: - Jeg kan ikke tro det

- Jeg er glad for å høre at det er solgt mange billetter til kampen. Gutta gleder seg veldig til å spille på Emirates igjen. Akkurat nå er denne kampen vår eneste prioritet og så skal vi tenke på kampen mot Tottenham etter det, sier spanjolen.

Arsenal har fått en litt trøblete start på sesongen i Premier League og ligger på en 13.-plass med seks poeng etter fem kamper. Manageren tror en god opplevelse i cupkampen mot AFC Wimbledon kan gi selvtillit inn mot byderbyet mot Spurs.

- Ja absolutt. Vi har på mange måter hatt en dårlig start, men om vi kan vinne to kamper på rad, kan vi fort vinne tre. Da får du mer selvtillit. Nå er alle tilbake fra skade og vi kan skape en ny følelse innad i laget, sier 39-åringen.

LES OGSÅ: PL-klubb skal ha lagt 182 millioner på bordet for Ligue 1-profil, men så skjedde noe uventet: - Ble rasende

- Nå gjelder fokus og fokus. Vi må sette store krav til prestasjonene våre og forberede oss som vi gjorde sist, eller kanskje enda litt bedre. Vi må få spillerne til å forstå at om de ønsker å spille, så må de gjøre de rette tingene på trening. Det er imidlertid like viktig å vise oss at du fortjener å spille og gjøre valget vanskelig for oss.

Arteta avslutter med å si at han har planer om å sende et sterkt mannskap ut på banen i onsdagens kamp. Han sier at fornyet tillit i ligacupkampen betyr at spillerne har prestert bra og at han venter en ny god prestasjon av dem i den kampen.