RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(foto: scanpix)

Mikels ballespark

Sist oppdatert:
John Obi Mikel slakter sine medspillere i Lyn i full offentlighet. Er det en slik spiller Chelsea og Manchester United kniver om?

John Obi Mikel «snakker» ut i dagens utgave av Aftenposten. Karakteristikken han gir av både Lyn som klubb og enkelte av sine ikke navngitte medspillere, er ikke til å ta feil av. Gutten mistrives i Lyn, enten han er blitt instruert til det av agent John Shittu eller ikke.

«I timene før trening er livet bra. Etter trening er det også bra. Men alt imellom er kjedelig. Det verste er å gå på treningsfeltet hver dag, og se ansikter jeg ikke har lyst til å se» sier han.

Det er lenge siden noen har kommet med et så kraftig angrep på sin egen klubb og sine medspillere. Lojalitet er åpenbart et fremmedord, og uttalelsene til både Mikel og Edu, tyder på at de utelukkende har seg selv i tankene. Ikke et kollektiv i Lyn. Med mindre det er riktig det som Lyns sportsdirektør Morgan Andersen antyder, at dette er nok et utspill i regi av John Shittu.

Uansett. Lyn er større enn klubbens nigerianer-stjerner. Er det tak i Lyn som klubb nå, så lar de ingen av nigerianerne få tre på seg trøya mer resten av sesongen. Klubben kan klare seg uten spillere som mistrives, som ikke nøler med å fortelle om det, og som gir en god dag i om de fornærmer sine medspillere i prosessen.

«Det handler om sjalusi. Når en gutt blir mann og får suksess, hva bør han forvente av kameratene sine da?» sier Mikel videre, og mer enn insinuerer at han ikke har fått noen støtte fra sine medspillere etter at han kom tilbake. Er han ikke klar over rekkevidden av sine egne uttalelser? Hvordan tror han det blir å trene med de samme lagkameratene som han slenger dritt om? Og ikke minst: hva skal Manchester United eller Chelsea med en spiller som åpenbart mangler noe av det mest grunnleggende i fotball, nemlig lojalitet overfor sitt eget lag og medspillere?

At John Obi Mikel er et stort talent, er det ingen som helst tvil om. Turbulensen som er blitt han til del det siste halvåret, er det ingen fotballspillere som utvikler seg på. John Shittu lusker som vanlig rundt i kulissene, svarer avvikende og ullent på alle spørsmål, og nå skal Mikel på landskamp med Nigeria igjen. Er det noen som tror han kommer tilbake til Oslo for å gi jernet for Lyn i serieavslutningen? Eller at han kommer tilbake i det hele tatt?

"Etter kampen i helgen er det tre igjen. Og til slutt er det ingen. Da er det over. Helt over!" ropte Mikel til Aftenpostens journalister.

Shittus plantede ord eller ikke: John Obi Mikel kan ha spilt sin siste kamp for Lyn.

Det bør ikke Lyn være lei seg for.

Hva mener du? Ta debatten i Veggavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere