Mikkel Hansen herjet med Norge i gruppefinalen i VM

HERJET: Mikkel Hansen gjorde nærmest som han ville da Danmark slo Norge i håndball-VM.

HERJET: Mikkel Hansen gjorde nærmest som han ville da Danmark slo Norge i håndball-VM. Foto: Jonathan Nackstrand (AFP)

Mye av oppladningen til storoppgjøret mellom Danmark og Norge handlet om duellen mellom Mikkel Hansen og Sander Sagosen. Den duellen vant hjemmehåpet overlegent.

17.01.19 22:05

DANMARK - NORGE 30-26:

Den danske stjernespilleren noterte seg for sju mål allerede før pause i den siste gruppespillkampen i VM, og det norske forsvaret klarte aldri å finne ut av hvordan de skulle stoppe 31-åringen.

TV 3-ekspert Joachim Boldsen var sterkt kritisk til det norske forsvarsspillet som måtte kapitulere gang på gang før pause.

- Du må hvert fall gjøre noe. Du kan ikke la være å gjøre noen ting. Jeg forstår ikke at man i løpet av 30 minutter ikke kommer med et eller annet motsvar. Om det så er å fjerne ham (Hansen) helt. Jeg kan simpelthen ikke forstå det, fortalte han ved pause.

Hansen fortsatte imidlertid i annenomgang, og var sterkt delaktig i at danskene tok et langt steg mot semifinaleplass etter 30-26-seier mot det norske mannskapet.

- Det er ikke bra nok. Jeg synes vi har trøbbel hele veien, og Danmark er bedre enn oss i dag. Så er det en del ting vi prøver å få til, som vi ikke får til, sier landslagstrener Christian Berge til TV 3 etter kampslutt.

Han måtte også svare på Boldsens kritikk rundt forsvarsspillerne som ikke kom ordentlig opp i Mikkel Hansen.

- Problemet er at vi nesten justerer oss nesten for mye. Vi åpner opp og da kommer det hull i midten.

Sagosen slet før pause

Mye av oppladningen til gruppefinalen handlet om to av verdens beste spillere i Hansen og Sander Sagosen.

Mens Hansen dunket inn mål på mål bak Torbjørn Bergerud, stengte Niklas Landin buret i andre enden.

SLET: Sander Sagosen slet før pause mot Danmark, men hevet seg etter hvilen. Foto: Henning Bagger (AP)

Det, kombinert med en svært svak Sagosen-omgang, gjorde at Danmark gikk til pause med 17-14-ledelse, en omgang som forløp seg uten scoringer fra Sagosen.

- Han virker ikke å være komfortabel. Han er nølende og usikker, og i tillegg brenner han alt for mye. Jeg tror ikke Sagosen husker sist han gikk av banen etter 30 min uten en scoring, fortalte Ole Erevik i pausen.

15.000 dansker i Jyske Bank Boxen ga vertene en klar hjemmefordel, og Hansen satte inn kampens første mål etter tre minutter.

Og mens 31-åringen fortsatte å dunke inn scoringer, slet det norske laget til tider å finne veien til nettmaskene bak Landin. Den danske keeperveteranen vartet opp med den ene redningen etter den andre, og dermed var oppgaven svært vanskelig allerede da lagene kom ut på parketten etter hvilen.

Hansen gjorde som i første omgang og satte inn annenomgangs første scoring, og til slutt utviklet det seg til å bli et realt «Hansen-show». Mannen med det tunge skuddet stoppet ikke før han hadde notert 14 scoringer, og det ble alt for mye for Christian Berges mannskap å håndtere.

To poeng

Bedre ble det ikke av at Sander Sagosen måtte vente helt til 45 spilte minutter før han tegnet seg på scoringslisten for første gang.

Danmark gikk på en aldri så liten måltørke utover i annenomgangen, og det norske mannskapet jobbet seg opp til en luke på fem mål da danskenes trener Nikolaj Jakobsen tok timeout.

Sagosen tok tak avslutningsvis i kampen og var sterkt delaktig til at Norge like før slutt kun var tre mål bak, men det var ikke nok til å forhindre tap.

- Helt svart førsteomgang. Jeg hevet meg litt mot slutten, men det var litt langt opp, sier Sagosen til TV 3 og legger til at han ville litt mye innledningsvis i gruppefinalen.

Resultatet gjør at Norges vei mot semifinalen blir langt tøffere enn ved seier. Danmark tar med seg fire poeng inn i mellomspillet, mens Norge må nøye seg med å ta med seg to.

Det betyr at Berge trolig er avhengig av full pott i mellomspillet for å nå semifinale, og mellomspillkampen mot Sverige blir i så måte en nøkkel.

Øvrige motstandere i mellomspillet er Ungarn og Egypt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Håndball

Mest lest på Sport

Annonsebilag