RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mikkelsen fornøyd selv om seieren glapp

TØRRE VEIER: Rally Polen foregår på støvete underlag og gjør sikten begrenset for dem som kjører med andre biler foran. Her passerer Andreas Mikkelsen og kartleser Ola Fløene på en av fredagens etapper.
TØRRE VEIER: Rally Polen foregår på støvete underlag og gjør sikten begrenset for dem som kjører med andre biler foran. Her passerer Andreas Mikkelsen og kartleser Ola Fløene på en av fredagens etapper. Foto: Janek Skarzynski (Afp / NTB scanpix)
- En perfekt helg.

Andreas Mikkelsen kjempet om seieren i Rally Polen helt til siste fartsprøve, men klarte ikke å nå opp til Sebastien Ogier. Annenplass var uansett sesongbeste for nordmannen.

Før søndagens to fartsprøver lå nordmannen bare 5,6 sekunder bak franske Ogier. På første fartsprøver var Ogier 2,5 sekund raskere enn nordmannen.

Også på den siste og avgjørende fartsprøven var Ogier best av alle. Til slutt var Ogier 11,9 sekunder foran Volkswagen-kollega Mikkelsen i sammendraget.

- Jeg har hatt mange fine seirer denne sesongen, men denne er spesiell. Jeg måtte kjempe fra første til siste meter. Å vinne her er en perfekt start på ferien, sa Ogier.

Han har vært suveren denne sesongen, og har nå vunnet fem av de sju første VM-rundene.

Superfornøyd

For Mikkelsen var det sesongens beste plassering etter at han har tatt fire 3.-plasser tidligere.

Selv om han var nær ved å ta seieren deppet ikke Mikkelsen etter å ha blitt nummer to.

- Jeg er superfornøyd, det har vært en perfekt helg, skrev nordmannen på Twitter.

Ott Taenak fra Estland var også med i seierskampen til siste fartsprøve. Han ble nummer tre, 23 sekunder bak Ogier. Mads Østberg ble nummer ni, over to minutter bak Ogier.(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere