*Nettavisen* Sport.

Mikkelsen kjemper fortsatt om seieren

TØRRE VEIER: Rally Polen foregår på støvete underlag og gjør sikten begrenset for dem som kjører med andre biler foran. Her passerer Andreas Mikkelsen og kartleser Ola Fløene på en av fredagens etapper. Foto: Janek Skarzynski (Afp / NTB scanpix)

I tett duell med verdensmesteren.

04.07.15 21:33

Andreas Mikkelsen kjemper en durabelig kamp mot lagkameraten Sebastien Ogier om seieren i Rally Polen. Med to prøver igjen skiller det 5,6 sekunder.

Nordmannen var 2,1 sekunder bak Ogier etter fredagens prøver. Etter ytterligere fire prøver lørdag var franskmannens ledelse oppe i 7,2 sekunder, men Mikkelsen tok innpå igjen mot slutten av dagen.

Ogier er verdensmester fra både 2013 og 2014, men lagkompisen kommer ikke til å gi seg uten kamp.

Vinnervilje

– Alt er mulig, jeg kjører for seier. Jeg vet at det kommer til å bli tøft, for Seb har ingen planer om å lette på høyrefoten. Men ingen skal si at jeg ikke prøver, for det kommer til å bli et vanvittig angrep fra min side. Jeg har en del andre- og tredjeplasser fra VM, og nå har jeg lyst til å vinne, sier Mikkelsen i en pressemelding.

Volkswagen-førerne byttet på å være raskest på de sju prøvene lørdag. Mikkelsen tapte 3 sekunder på lørdagens første prøve, men var 2,8 sekunder raskere en franskmannen på den neste.

Så tapte han 0,8 sekunder på den tredje prøven. På lørdagens fjerde fartsprøve endte nordmannen 4,1 sekunder bak sin lagkamerat.

Mikkelsen knappet inn ledelsen til 4,7 sekunder før dagens siste, korte spesialprøve. Der var franskmannen nok en gang raskest og økte med 0,9 sekunder.

Dårlig sikt

Nordmannen hadde nok litt bedre forhold enn sin lagkamerat under prøvene. Deltakerne klaget over mye støv på de polske veiene.

Den 14. prøven i rallyet måtte avlyses av hensyn til sikkerheten. Altfor mange tilskuere hadde samlet seg rundt løypa.

- Jeg forsøkte alt jeg kunne, men det var virkelig vanskelig. Jeg hadde nesten ikke grep igjen, tvitret Mikkelsen etter spesialprøven som avsluttet dagen.

Lover spenning

- I morgen vil vi ha like forhold som Andreas (Mikkelsen). Da skal vi avgjøre denne duellen. Jeg lover at det skal bli spennende helt til slutt, tvitret Ogier.

Litt tyngre har det gått for Mads Østberg, som med sin Citroën kjørte seg opp en plassering til niendeplass lørdag. Over 1.50 minutter er det opp til Ogier.

Ott Tänak fra Estland ligger på tredjeplass, men han har et stykke opp til Mikkelsen. Rally Polen avsluttes søndag. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.