*Nettavisen* Sport.

Mikkelsen kjemper i toppen

I TOPPEN: Andreas Mikkelsen ligger på 2. plass etter den første dagen av Rally Frankrike. Foto: Roni Rekomaa (Afp / NTB scanpix)

Den norske rallyføreren imponerer i Frankrike.

04.10.14 07:17

Andreas Mikkelsen holder 2.-plassen og er bare 8,2 sekunder bak finske Jari-Matti Latvala etter fredagens fartsprøver i Rally Frankrike.

Begge to kjører en Volkswagen Polo. Latvala var raskest på fire av prøvene, mens nordmannen hadde bestetid på to.

- Det er drømmen min å vinne et asfaltrally. Jeg kjørte ikke helt bra på formiddagen, men på ettermiddagen gikk det veldig bra. Andreas presser meg, så jeg må kjøre like godt i morgen (lørdag), sa Latvala ifølge wrc.com.

Briten Kris Meeke ligger på 3.-plass – 22,7 sekunder bak lederen.

Ogier-trøbbel
VM-leder Sebastian Ogier, også han i en Polo, kan sikre seg VM-tittelen på hjemmebane. Men franskmannen fikk problemer og tapte over fire minutter til teten på den andre prøven.

Franskmannen sa i etterkant at han hadde problemer med giringen på bilen, og at han derfor snurret i en hårnålssving på det glatte føret.

Bedre ble det ikke da han fikk en fire minutters straff for å ha kommet for tidlig inn til tidskontrollen på spesialprøve nummer tre. Han ligger helt nede på 30.-plassen og har 8.52 minutter opp til teten.

Østberg fornøyd
Mads Østberg startet noe mer forsiktig, men har funnet et passe tempo og ligger på 5.-plass, litt over minuttet bak Latvala.

- Det har vært en bra dag på jobben, og jeg er godt fornøyd med å være nummer fem totalt. Det er jo ikke så langt opp til asfalt-spesialisten Dani Sordo! Jeg blir mer og mer komfortabel med å kjøre på asfalt, og hver meter er nyttig erfaring, sa Østberg etter fredagens etappe.

Rallyet avsluttes søndag. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag