*Nettavisen* Sport.

Mikkelsen oser av selvtillit før Rally Finland

I AKSJON: Andreas Mikkelsen og kartleser Mikko Markkula fra Finland passerer «Mickys hopp» under VM-runden i Sardinia tidligere i år. Foto: Andreas Solaro (Afp / NTB scanpix)

Andreas Mikkelsen endte på andreplass i forrige VM-runde.

Resultatet i Rally Polen gir Volkswagen-føreren mye selvtillit inn mot et svært krevende Rally Finland denne uken.

Mikkelsen og kartleser Ola Fløene imponerte stort i Polen og var ikke langt unna i kampen om seieren. Duoen er sikker på seg selv, men er klar over at det blir tøffe dager i de finske skogene.

- VM-runden i Finland blir langt vanskeligere enn hva Rally Polen var. Flesteparten av de startende har mye erfaring fra Finland, noe som er veldig viktig i dette løpet, sier Mikkelsen, som ligger på 3.-plass i VM-sammendraget.

- Jeg mangler absolutt ikke selvtillit etter annenplassen sist. Det blir et langt og krevende løp. Det vil være fantastisk om vi igjen avslutter helgen på seierspallen, fortsetter han.

Rally Finland blir beskrevet som det nærmeste man kommer formel 1 på skogsvei på grunn av de raske grusveiene. Mikkelsen vet at han er avhengig av kartleseren for å prestere på høyeste nivå.

- Fartsnotene og kommunikasjonen med Ola må være perfekt. Rally Finland tillater ingen feil. Har du ikke en perfekt linje, er det fort gjort å havne i grøfta. Samarbeidet med Ola har fungert perfekt, selv om vi bare har fått to løp sammen siden han gjorde comeback som kartleser, sier nordmannen.

Sébastien Ogier leder VM-sammendraget soleklart foran finnen Jari-Matti Latvala. Mads Østberg ligger på 4.-plass.

Rally Finland starter med fire fartsprøver torsdag og avsluttes søndag. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.