Gå til sidens hovedinnhold

Mikkelsen på tredjeplass i Rally Storbritannia

Andreas Mikkelsen fullførte sesongen med tredjeplasser både i Rally Storbritannia og sammenlagt i VM etter at alle de 13 VM-rundene er over.

Mikkelsen var 36,2 sekunder bak sammenlagtvinner Sebastien Ogier fra Frankrike i Storbritannia. Han hadde også briten Kris Meeke foran seg.

Etter en krevende sesong, kan han nå se tilbake på pallplassering i ni av 13 VM-runder.

- Det har vært en lang sesong, og det er strålende at det ender med bronse i VM. Jeg har lyktes med målet om å vinne min første VM-runde, og jeg er også veldig tilfreds med å ha vært på pallen ni ganger denne sesongen, forteller Mikkelsen.

Franskmannen Sebastian Ogier var det ingen som kunne gjøre noe med i Rally Storbritannia. Franskmannen sikret sammenlagtseieren med 26 sekunders forsprang til annenmann Kris Meeke.

Etter at teamkamerat Jari-Matti Latvala kjørte ut på første etappe, hadde Mikkelsen et lite håp om å ta VM-sølv. Da måtte han i så fall ha vunnet avslutningsrunden, og i tillegg sikre seg bonuspoeng på den avsluttende powerstage-etappen. Det ble for tøft for nordmannen, som hadde et stort forsprang til fjerdeplasserte Dani Sordo.

Mads Østberg kjørte inn til sjuendeplass søndag. Han kapret samtidig 4.-plassen i VM sammenlagt. (©NTB)

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai

Kommentarer til denne saken