RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mikkelsen tangerte karrierebeste

IMPONERTE: Andreas Mikkelsen ga bånn gass, og fikk bra betalt for innsatsen i Polen.
IMPONERTE: Andreas Mikkelsen ga bånn gass, og fikk bra betalt for innsatsen i Polen. Foto: Tomasz Waszczuk (Afp / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
- Dette er et fantastisk resultat.

Regjerende verdensmester Sébastien Ogier vant helgens VM-runde i rally drøye minuttet foran Volkswagen-lagkamerat Andreas Mikkelsen.

Med det tangerte Mikkelsen sin beste sammenlagtplassering i et VM-rally noen gang. 25-åringen ble også nummer to i Sverige i vinter.

- Dette var andre gang i karrieren jeg kom på andreplass i en VM-runde, og også andre gang jeg er på pallen. For meg er dette et fantastisk resultat. Jeg jeg ser på det som en ære at jeg utkjempet en jevn kamp med den regjerende verdensmesteren i store deler av konkurransen, sier en fornøyd Mikkelsen.

- Jeg klarte dessverre ikke å slå ham og vinne løpet til slutt, men målet mitt er at jeg en gang står øverst på pallen, fortseter 25-åringen.

Han endte 1.07,7 minutter bak Sébastien Ogier denne helga. Den franske vinneren tok sin 21. VM-rundeseier og den femte for sesongen.

Drøye minuttet bak Mikkelsen og kartleser Ola Fløene fulgte belgieren Thierry Neuville på tredjeplass.

Henning Solberg ble nummer ni, slått med nesten fem minutter av Ogier.

Etter 7 av 13 VM-runder leder Ogier med 166 poeng. Deretter følger Jari-Matti Latvala med 116 og Mikkelsen med 83. Henning Solberg er tier med 24 poeng.

Mads Østberg måtte bryte etter at han traff en stein lørdag. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere