*Nettavisen* Sport.

Mikkelsen taper tid i toppen

TAPER TID: Andreas Mikkelsen kjemper om seieren i Rally Frankrike, men tapte tid i sammendraget på lørdagens fartsprøver. AFP PHOTO/FREDERICK FLORIN Foto: Frederick Florin (Afp)

Tapte 20 sekunder i Rally Frankrike.

Andreas Mikkelsen kjemper fortsatt i toppen i Rally Frankrike, men måtte se at stallkamerat Jari-Matti Latvala fikk et større forsprang etter lørdagens etappe.

Mikkelsen ligger på 2.-plass før rallyet avsluttes med fire fartsprøver søndag. Avstanden opp til Latvala er 28 sekunder.

Den norske Volkswagen Polo-føreren hadde ingen fartsprøveseirer på lørdagens etappe, men han var nær flere ganger. Latvala var raskest på fem av dagens sju prøver. Finnen er optimistisk før alt skal avgjøres søndag.

- Jeg føler at jeg har kontroll, og derfor har jeg en god følelse. Jeg kjører med en god rytme og bilen fungerer bra, sa Latvala.

Kris Meeke ligger på 3.-plass etter 14 fartsprøver. Briten er 53,7 sekunder bak ledertiden.

Tidsstraff for Østberg
Mads Østberg falt to plasser og er nummer sju i Rally Frankrike. Problemer med oljelekkasje skapte trøbbel for nordmannen. Han tapte mye tid og er 3.04 minutter bak teten.

Siden Østbergs Ford Fiesta hadde behov for en reparasjon, kom han for sent til innsjekk på den 13. fartsprøven. Han ble dermed ilagt en tidsstraff på 1.10 minutt.

- Formiddagen var bra. Alt fungerte perfekt, og vi var på god vei. På ettermiddagen derimot ble det litt stang ut da oljen forsvant fra bakdiffen. Vi gjorde en god jobb med å tette lekkasjen, men kom for sent til SS13 og fikk tidsstraff, sa Østberg.

Ogier langt bak
Sebastien Ogier hadde før helgen et håp om å sikre VM-tittelen på hjemmebane, men den franske rallystjernen fikk en tung start på årets tredje siste VM-runde.

Fredag tapte Ogier fire minutter på grunn av problemer med girkassen. Senere ble han også ilagt ytterligere fire minutters straff for å ha kommet for tidlig til tidskontrollen på en fartsprøve.

Ogier er 8.54 minutter bak Latvala før søndagens etappe. Latvala er den eneste som fortsatt har en mulighet til å snyte franskmannen for VM-tittelen. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag