RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mikkelsen vil skape rally-historie

VIL SKRIVE HISTORIE: Andreas Mikkelsen.
VIL SKRIVE HISTORIE: Andreas Mikkelsen. Foto: Josep Lago (Afp)
- Det er så utrolig viktig å ta de riktige dekkvalgene.

Den norske rallykjøreren Andreas Mikkelsen sikter høyere enn fjorårets tredjeplass sammenlagt. Med seier blir han bli tidenes yngste verdensmester i rally.

Med ny og oppgradert bil gjør Mikkelsen og kartleser Ola Fløene seg klare til Rally Monte Carlo i disse dager. Løpet er årets første og kjøres i fjellområdene mellom Gap og Monaco. Mange betrakter løpet som et av de vanskeligste på kalenderen.

Underlaget er asfalt, men raskt skiftende værforhold byr ofte på store problemer.

- Det er så utrolig viktig å ta de riktige dekkvalgene. Den som tar de beste valgene, er nok den som klatrer høyest på resultatlista. Men det er ikke lett, sier Mikkelsen i en pressemelding.

For tredje år på rad tar nordmannen plass i en Volkswagen Polo. I år har den unge sjåføren tro på at forbedringer skal gjøre enda ham bedre rustet foran 2015-sesongen.

- Volkswagen har vunnet to VM på rad, og med en stor oppgradering av bilen, vil de forsvare tittelen. Og hvem vet, kanskje blir jeg tidenes yngste verdensmester med denne bilen, sier Mikkelsen.

Offisiell start på Rally Monte Carlo er torsdag i Monaco. Mads Østberg, Henning Solberg og Ole Christian Veiby er de øvrige norske førerne i startfeltet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere