Gå til sidens hovedinnhold

Milan og Real er favoritter

Tittelforsvarer AC Milan og stjernegalleriet Real Madrid er de to største favorittene når Champions League sparker i gang tirsdag.

Real Madrid har vunnet Europas mest prestisjefylte tittel hele ni ganger, og er en sterk kandidat også denne sesongen. Spørsmålet er imidlertid det samme som i fjor: Er laget sterkt nok defensivt?

Makelele blir savnet

Sportsdirektør Jorge Valdano satser klart og tydelig på å oppveie defensiv svakhet med et offensivt arsenal ingen andre kan vise til. Klubben kommer uansett til å savne Claude Makelele i den stabiliserende rollen på midtbanen. Makelele blir fortsatt å se i Champions League, men nå for Chelsea.

Mange vil sikkert huske at nettopp Makelele måtte stå over i den andre semifinalen mot Juventus i fjor, da Real Madrid ble kontret i senk.

Juventus og AC Milan møttes i finalen i fjor, og blir trolig å regne med også denne gang. Milan har forsterket midtbanen med brasilianerne Kaka og Cafu.

Rivaldo lager bråk

Men også Milan har sitt å stri med; Rivaldo nektet i helgen å møte opp da trener Carlo Ancelotti ikke lot ham spille fra start. Brasilianeren truer med å forlate klubben om han ikke får mer spilletid.

Milan møter Ajax i den første kampen – en skikkelig godbit for de som elsker fotball. Milan slo som kjent ut Ajax i kvartfinalen i fjor, takket være Jon Dahl Tomassons 3-2-mål på overtid i returoppgjøret etter 0-0-kampen i Amsterdam. Milans fryktede spiss Andrej Sjevtsjenko tror ikke det blir enklere denne gang.

- Jeg så Ajax spille i ligaen på lørdag, da de slo Waalwijk 4-1. De spilte virkelig godt. De viste hvilket godt lag de er i fjor, og de har mange unge spillere som utvikler seg hele tiden. Det blir en viktig kamp, sier Sjevtsjenko ifølge AFP.

Ranieri klar over problemet

Spennende blir det også å se hvordan Roman Abramovitsjs kjøpelag Chelsea klarer seg i Champions League. Individuelt er det liten tvil om at spillere som Juan Sebastian Veron, Adrian Mutu, Damien Duff, Joe Cole, Makelele, Geremi og Hernan Crespo holder stjerneklasse – men hvor godt lag får manager Claudio Ranieri ut av det?

- Jeg har bygget Chelsea i tre år. Nå er vi født på ny, og vi må bygge som Real Madrid, italienerne og Bayern München, for før eller siden kommer én av dem til finalen. Chelsea har fantastiske spillere, men vi må jobbe for å bli et lag som disse klubbene, mener Ranieri.

Chelsea reiser til Praha for å møte Sparta i den første kampen.

Spesielt for Zidane

Rosenborg er dessverre ikke med i årets Champions League. Det betyr trolig at de fleste nordmenn vil glede seg mest til å se Real Madrids stjernegalleri boltre seg. De hvitkledde åpner mot Olympique Marseille denne uka.

- Det blir veldig spesielt for meg å møte Marseille, sier Zidane. Han vokste opp i havnebyen, og skjuler ikke sin begeistring for klubben.

- Jeg er en Marseillesupporter. Jeg kommer fra byen, har familie og venner der. Men det blir en viktig kamp og jeg kan ikke tenke for mye på akkurat dette.

Finalen spilles 26. mai i Schalke, Tyskland.

Denne ukens kamper i Champions League:

Tirsdag:
Gruppe E:
Rangers - Stuttgart
Manchester United - Panathinaikos

Gruppe F
Real Madrid - Marseille
Partizan Beograd – Porto

Gruppe G:
Sparta Praha - Chelsea
Besiktas - Lazio

Gruppe H:
AC Milan - Ajax
Club Brügge - Celta Vigo

Onsdag:
Gruppe A:
Lyon – Anderlecht
Bayern München – Celtic

Gruppe B:
Dynamo Kiev - Lokomotiv Moskva
Arsenal – Inter

Gruppe C:
AEK Aten - Deportivo La Coruna
PSV Eindhoven - Monaco

Gruppe D:
Juventus - Galatasaray
Real Sociedad - Olympiakos

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar