Gå til sidens hovedinnhold

Milan tapte på straffer

Milan kunne søndag blitt første klubb med fire seirer i den interkontinentale supercupen, men Boca Juniors vant etter straffesparkkonkurranse.

Dermed er Boca Juniors en av fem klubber med tre seirer i de årlige oppgjørene mellom Europas og Sør-Amerikas beste klubblag. De andre er Milan, Real Madrid og Montevideo-klubbene Penarol og Nacional.

Jon Dahl Tomasson ga Milan 1-0-ledelse med sin scoring i det 23. minutt, men bare fem minutter senere utlignet Matias Donnet for den argentinske klubben. Flere mål ble det ikke, verken i ordinær tid eller i ekstraomgangene.

Milan var det toneangivende laget og hadde flest sjanser. En gang trodde Milan-spillerne at de hadde avgjort, da innbytter Filippo Inzaghi scoret i det 115. minutt, men målet ble annullert for offside.

I straffesparkkonkurransen var argentinerne klart best. Clarence Seedorf, Andrea Pirlo og Alessandro Costacurta bommet for Milan, mens bare Rui Costa traff. For Boca Juniors scoret Rolando Schiavi, Donnet og Alfredo Cascini, mens bare Sebastian Battaglia feilet. Dermed vant søramerikanerne 3-1.

Søramerikansk overtak

Det var fjerde gang at oppgjøret mellom vinnerne av Europas mestercup og Sør-Amerikas Libertadores Cup måtte avgjøres i straffekonkurranse. Boca Juniors sørget for at søramerikanerne nå leder 22-20.

Boca Juniors spilte finale for fjerde gang og tok sin tredje seier. Klubben vant også i 1977 og 2000, men tapte i 2001. Laget var altså på Japan-besøk i desember for tredje gang på fire år.

Carlos Bianchi ble den første trener som har vunnet finalen tre ganger. Han førte Velez Sarsfield til seier mot Milan i 1994 og ledet Boca Juniors også i 2000.

Reklame

Slik sparte Charlotte 15.000 kroner på billånet