I Europa League-møtet med Sparta Praha torsdag kveld viste Hauge nok en gang hvilken klasse han innehar, da han scoret sitt fjerde mål i Milan-drakta.

Midtveis i første omgang dro han seg inn fra venstresida, slo tunnel på en motstander og plasserte ballen i lengste hjørnet, som han har gjort flere ganger for Bodø/Glimt tidligere i sesongen.

Hauge ble med det matchvinner for Milan, og nordmannen har blitt hyllet i etterkant. I den italienske storavisen La Gazzetta dello Sport får 21-åringen en syver på børsen etter å ha scoret «en perle av et mål».

Les også: Hauge hylles etter ny scoring for AC Milan

Ikke bare skryt fra sjefen

Den italienske nettsiden Calciomercato sparer heller ikke på godordene om nordmannens prestasjon i kampen mot Sparta Praha og skriver følgende om Hauge:

- Det har nå blitt et varemerke for Jens Petter Hauge: smidig dribling (med tunnel), rett på motstanderen og skyter i hjørnet i lengste. Den norske juvelen var den fantastiske hovedpersonen for Milan i første fase av Europa League. Han kom fra Bodø/Glimt for 4 millioner euro og er nå verdt minst tre ganger så mye, skriver Calciomercato om nordmannen.

Ekspert på italiensk fotball for Viasat, Rolf Otto Eriksen, er imponert over hvor fort Hauge har tatt nivået i italiensk fotball.

- Det som imponerer meg mest, er egentlig hvor fort han har lært seg Serie A og hvor fort han har klart å markere seg så tydelig som han har. At han er i stand til å gjøre det han gjør har vi jo sett på norsk jord, men det at han får det til så fort i de nye omgivelsene i en så vanskelig liga imponerer på flere nivåer, sier Eriksen til Nettavisen.

Også Milan-trener Stefano Pioli hadde fine ord å si om Hauge, men treneren mener Hauge har enda mer inne enn det han har fått vist så langt.

- Jeg er sikker på at vi ikke har sett hans fulle potensial ennå. Han scoret et fantastisk mål, men jeg er sikker på at han kan gjøre det enda bedre. Det er mye rom for forbedring, var beskjeden fra Pioli etter kampen, ifølge Ilmilanista.

Eriksen mener det er flere grunner til at Pioli også fokuserer på at Hauge har rom for forbedring, til tross for en imponerende kamp og start i Milan-drakta.

- Vi må huske på at Hauge har gjort det bra og vi er stolte av han, men det finnes andre og enda større talenter i italiensk fotball enn Hauge. Det er naturlig at vi blir litt navlebeskuende, men Pioli har sett enda større spillere enn Hauge, så at han svarer på den måten er både naturlig fordi det finnes andre spillere enn Hauge og så er det sikkert også for å ikke legge et for stort press på han så tidlig i karrieren, mener fotballeksperten.

Men han mener også at uttalelsene til Pioli vitner om en viktig ting.

- Det som er kult med uttalelsen hans er at han viser at han har troa på på spilleren, og når han har gjort det så godt som har gjort så langt at han sier det så tydelig at vi ikke har sett det beste fra Hauge ennå. Det er jo en liten tillitserklæring i seg selv, mener Eriksen.

- Enda mer i vente

Endre Lübeck har også fulgt Serie A i en årrekke, og kommenterer italiensk fotball for Strive - i tillegg til sin journalistjobb for Dagbladet. Han har selvfølgelig også latt seg begeistre av nordmannens prestasjoner for storklubben.

- I Italia snakkes det om at nye spillere pleier å bruke ett år på å tilpasse seg Serie A. Vi visste jo at han var en god spiller basert på det han gjorde i Eliteserien, men det er utrolig sterkt å ta nivået sånn som Hauge har gjort, så raskt. Det som imponerer meg mest er at han gjør det samme i Serie A mot Napoli som han gjorde mot Mjøndalen og Start her oppe i nord, sier Lübeck til Nettavisen.

Og legger til:

- Spesielt valgene han tar med ballen i beina er gode. Han utfordrer og bruker ekstremferdighetene sine 1 mot 1 offensivt når han kan, og spiller i støtte hvis det er klima for det. Disse ekstremferdighetene offensivt med evnen til å skape ubalanse i motstanderens forsvar på egenhånd er ganske unikt, og gjør at han skiller seg ut i Milan.

Lübeck påpeker også at vi har til gode å se Hauge og Zlatan Ibrahimovic få en god relasjon på banen, og at vi kan vente oss noe spennende der når svensken blir friskmeldt for spill.

- Som Pioli sier kan han fortsatt forbedre seg uten ball. Både han og jeg tror vi har enda mer i vente av Hauge. I debuten mot Spezia spilte han som oftest på det trygge. Så har han prøvd på mer og mer av det vi vet han kan etter hvert som han har blitt varmere og varmere i trøya. Når han får trent enda mer på relasjonen med én av verdens beste venstrebacker for tiden, Theo Hernandez, tror jeg det vil gi Hauge og Milan enda en ny dimensjon i spillet. Og så er jeg spent på samarbeidet med Zlatan når han blir frisk, han og Hauge har bare spilt sammen i ni minutter så langt, det kan bli meget spennende etter hvert.

Best av de yngste

Den italienske sportsavisen Corriere dello Sport viser til statistikk for å få frem hvor imponerende starten til Hauge har vært i Milan.

- Blant spillerne som nå spiller i Serie A, er Hauge den yngste spilleren med minst fire mål i alle turneringer i 2020/21-sesongen, skriver avisen.

Den italienske avisen Tuttosport kaller Milans 1-0-seier «regissert av Hauge».

Også den spanske storavisen Marca fikk med seg Hauge sin prestasjon torsdag kveld.

- Jens Petter Hauge var helten for Milan i Praha da hans eksepsjonelle solo-mål var det eneste målet for kvelden og sikret alle tre poengene for et veldig ungt Milan-lag, oppsummerer den spanske avisen.

Les også: NBA-stjernens tragiske koronahistorie: – Jeg har begravd nok kister

- Det er helt grunnleggende

Kampen mot Sparta Praha var Hauge sin tredje start for den italienske storklubben i Europa League. I tillegg til dette har han fått to innhopp. På de minuttene har nordmannen scoret tre mål og levert en målgivende pasning i Europa League.

I Serie A har Hauge kommet innpå i fem kamper, men han har fortsatt ikke startet. I storkampen mot Napoli for tre uker siden scoret 21-åringen sitt første mål i Serie A.

Rolf Otto Eriksen tror nå det bare er et tidsspørsmål før Hauge også får tillitt fra start i Serie A.

- Det handler om å ta vare på de mulighetene man får, og man kan ikke si noe annet enn at Hauge har gjort det. Når han i tillegg sitter og leser italiensk og viser at han tar den delen på alvor også, så er det noe våkent og oppegående over hele fyren. Den sikreste veien for å optimalisere veien for egen lykke er å lære seg språket, det er helt grunnleggende. De som ikke har lyktes har ikke vært så flinke med det, sier eksperten og henviser til disse bildene som ble spredd i sosiale medier torsdag kveld.

- Det styrker meg i troa på at han både kommer til å starte i Serie A og fortsetter fremgangen i Rossoneri, sier Eriksen om Hauges iver på å lære seg italiensk.

Med gårsdagens matchvinnerscoring sørget Hauge for at Milan vant sin gruppe i Europa League.

Hjemme i den italienske serien går det også bra for Milan. Storklubben leder Serie A etter ti spilte kamper, fem poeng foran Inter. Laget har fortsatt ikke tapt i hjemlig serie, og har vunnet åtte kamper og spilt to uavgjort.

Neste kamp for AC Milan og Jens Petter Hauge er mot Parma i Serie A på søndag. Kanskje får vi se nordmannen for start for første gang i den italienske serien. Kampen starter 20.45 søndag kveld.