Milano-klubbene vil bytte ut San Siro

San Siros dager som Milanos storstue for fotball kan være talte. Milan og Inter søker lokale myndigheter om å få bygge en helt ny arena. Foto: Alessandra Tarantino, AP / NTB scanpix

San Siros dager som Milanos storstue for fotball kan være talte. Milan og Inter søker lokale myndigheter om å få bygge en helt ny arena. Foto: Alessandra Tarantino, AP / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

Byrivalene Milan og Inter leverte onsdag en formell søknad til lokale myndigheter om å gå videre med planer om å bygge en ny stadion som skal erstatte San Siro.

De to klubbene vil sammen bygge en arena med 60.000 tilskuerplasser ved siden av tradisjonsrike og offentlig eide Stadio Giuseppe Meazza, som er bedre kjent som San Siro.

– Dette er et omfattende prosjekt som vil kreve private investeringer på mer enn 1,2 milliarder euro (11,6 milliarder kroner). Det er avgjørende for å løfte Milanos fotball tilbake til den globale eliten, heter det i en uttalelse fra klubbene.

Det har i flere år vært diskutert om San Siro, med 80.000 tilskuerplasser, skal moderniseres nok en gang eller om man i stedet skal bygge en ny arena. Klubbene har nå bestemt seg for det siste.

San Siro er for øvrig foreslått som arena for åpnings- og avslutningsseremoni i vinter-OL i 2026, som nylig ble tildelt Milano og Cortina d'Ampezzo.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.