RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Milde Moses, herr Martin!

(AFP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Verdensmesteren latterliggjorde favoritten i Beijing.

Samuel Sanchez blir omtalt blant favorittene foran den første utgaven av Tour of Beijing.

Det er i så fall på tross av tempoegenskapene hans. Sanchez ble passert av Tony Martin under den 11,3 kilometer lange tempoetappen i Beijing sentrum.

Les også: Slutt for Euskaltel?

I seg selv er det kanskje ikke så pinlig å bli satt på plass av tempoverdensmesteren, men sluttiden – 15:30,44 – skremmer ingen av de andre favorittene.

Det er for eksempel nesten to minutter (1:57 for å være pinlig nøyaktig) bak Martin, og det er et relativt heftig tidstap på drøye 11 kilometer.

Martin: - Praktfullt
Den tyske tempomaskinen gjorde unna sin første tempokonkurranse etter tittelen i København, og med regnbuetrøyen på brystet holdt han utfordrerne på god avstand.

- Det var praktfullt. Den første gangen i regnbuetrøya og den første seieren. Det er en ære å være den første vinneren i Beijing, fortalte han til arrangøren.

Martin ble etterfulgt av en britisk kvartett. Nærmest var David Millar. Garmin-rytteren kom 17 sekunder for sent til å straffe tyskerens tid.

Deretter fulgte Sky-trioen Chris Froome (+24), Alex Dowsett (+26) og Steve Cummings (+35).

Kan han vinne rittet?
Tour of Beijing består av fem etapper, og fredagens fjelletappe blir ventelig avgjørende. Det er ingen til om at HTC-rytteren ligger godt an etter onsdagens start.

- Alle sier at rytteren som vinner prologen, også vil ha en god sjanse til å vinne rittet. Jeg vet ikke hvordan jeg vil føle meg i fjellene, men vi skal i hvert fall gjøre alt vi kan for å beholde trøya.

Tour of Beijing er UCIs nye prestisjeprosjekt, og de har gått sammen med Tour de France-arrangøren for å sikre en velsmurt organisering.

Les også: Frykter positive dopingprøver

Både utstyrs- og publikumspotensialet er naturlig nok enormt i Asias mest folkerike land. WordTour-lagene truet tidligere i sesongen med å boikotte rittet på grunn av radioforbundet, men måtte etter hvert gi seg i kampen mot sykkelforbundet. Dermed blir det fullskalert sykkelfest i Kina denne uken.

Alexander Kristoff (BMC Racing) er den eneste norske deltakeren i rittet. 24-åringen kjørte inn til en brukbar 54.-plass, 1.05 bak Martin - men samtidig 52 sekunder foran stakkars Samuel Sanchez.

Resultater, 1. etappe:
1. Tony Martin (HTC-Highroad) 13.33
2. David Millar (Garmin-Cervélo) +17
3. Chris Froome (Team Sky) +24
4. Alex Dowsett (Team Sky) +26
5. Steve Cummings (Team Sky) +35
6. Lars Boom (Rabobank) +36
7. Oliver Kaisen (Omega Pharma-Lotto) +39
8. Luis Leon Sanchez (Rabobank) +41
9. Jean-Christophe Péraud (AG2R) +43
10. Dario Cataldo (Quick Step) +43
(...)
54. Alexander Kristoff (BMC Racing) +1.05
133. Samuel Sanchez (Euskaltel-Euskadi) +1.57

Her finner du komplette lister!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere