Samuel Sanchez blir omtalt blant favorittene foran den første utgaven av Tour of Beijing.

Det er i så fall på tross av tempoegenskapene hans. Sanchez ble passert av Tony Martin under den 11,3 kilometer lange tempoetappen i Beijing sentrum.

Les også: Slutt for Euskaltel?

I seg selv er det kanskje ikke så pinlig å bli satt på plass av tempoverdensmesteren, men sluttiden – 15:30,44 – skremmer ingen av de andre favorittene.

Det er for eksempel nesten to minutter (1:57 for å være pinlig nøyaktig) bak Martin, og det er et relativt heftig tidstap på drøye 11 kilometer.

Martin: - Praktfullt
Den tyske tempomaskinen gjorde unna sin første tempokonkurranse etter tittelen i København, og med regnbuetrøyen på brystet holdt han utfordrerne på god avstand.

- Det var praktfullt. Den første gangen i regnbuetrøya og den første seieren. Det er en ære å være den første vinneren i Beijing, fortalte han til arrangøren.

Martin ble etterfulgt av en britisk kvartett. Nærmest var David Millar. Garmin-rytteren kom 17 sekunder for sent til å straffe tyskerens tid.

Deretter fulgte Sky-trioen Chris Froome (+24), Alex Dowsett (+26) og Steve Cummings (+35).

Kan han vinne rittet?
Tour of Beijing består av fem etapper, og fredagens fjelletappe blir ventelig avgjørende. Det er ingen til om at HTC-rytteren ligger godt an etter onsdagens start.

- Alle sier at rytteren som vinner prologen, også vil ha en god sjanse til å vinne rittet. Jeg vet ikke hvordan jeg vil føle meg i fjellene, men vi skal i hvert fall gjøre alt vi kan for å beholde trøya.

Tour of Beijing er UCIs nye prestisjeprosjekt, og de har gått sammen med Tour de France-arrangøren for å sikre en velsmurt organisering.

Les også: Frykter positive dopingprøver

Både utstyrs- og publikumspotensialet er naturlig nok enormt i Asias mest folkerike land. WordTour-lagene truet tidligere i sesongen med å boikotte rittet på grunn av radioforbundet, men måtte etter hvert gi seg i kampen mot sykkelforbundet. Dermed blir det fullskalert sykkelfest i Kina denne uken.

Alexander Kristoff (BMC Racing) er den eneste norske deltakeren i rittet. 24-åringen kjørte inn til en brukbar 54.-plass, 1.05 bak Martin - men samtidig 52 sekunder foran stakkars Samuel Sanchez.

Resultater, 1. etappe:
1. Tony Martin (HTC-Highroad) 13.33
2. David Millar (Garmin-Cervélo) +17
3. Chris Froome (Team Sky) +24
4. Alex Dowsett (Team Sky) +26
5. Steve Cummings (Team Sky) +35
6. Lars Boom (Rabobank) +36
7. Oliver Kaisen (Omega Pharma-Lotto) +39
8. Luis Leon Sanchez (Rabobank) +41
9. Jean-Christophe Péraud (AG2R) +43
10. Dario Cataldo (Quick Step) +43
(...)
54. Alexander Kristoff (BMC Racing) +1.05
133. Samuel Sanchez (Euskaltel-Euskadi) +1.57

Her finner du komplette lister!