Verst var det for Maarten Vandevoordt, som 17 år og 287 dager gammel ble den yngste målvakt i en Champions League-kamp noensinne. Han ga hjemmelaget ledermålet med en kjempebrøler før det var spilt tre minutter, og før pause laget han også straffespark og pådro seg gult kort.

Genk tok bare ett poeng i gruppespillet og var uten sjanse til avansement uansett utfall av tirsdagens kamp, men håpet om en god avslutning på høstens europacupeventyr ble knust tidlig på et nesten folketomt San Paolo.

Etter halvannet minutt nikket Kalidou Koulibaly i tverrliggeren og ned bak Vandevoordt på et hjørnespark fra Dries Mertens, men ballen spratt på rett side av streken for Gent. Gjestene rakk knapt å puste ut før det var hjemmejubel likevel.

Les mer: Haaland og Salzburg slått ut av Champions League

Jhon Lucumi slo noe unødvendig et tilbakespill til Vandevoordt, som ble presset av to motspillere. Han burde bare ha feid ballen unna, men prøvde overmodig å lure vekk Mertens med en Cruyff-vending. Han traff ballen helt feil og sendte den rett til Milik, som kunne banke den i mål.

Den første 17-årige keeper i mesterligaens historie kunne knapt fått en dårligere start.

- Dette hater jeg å se. Han er 17 år gammel, og dette kommer til å sette seg. Uansett hvor sterk mentalt man er, så vil man ikke oppleve dette med den første berøringen. Det viser at han har tro på seg selv, tordnet Bojan Djordjic i Viasats studio til pausen.

Heller ikke Petter Veland var spesielt imponert over det han hadde sett fra den unge keeperen.

- Maarten Vandevoordt kommer, dessverre, i en lang periode til å være «han som gjorde det der», da han debuterte som 17-åring i Champions League. Det er en forbannelse over det å være den yngste keeperen til å debutere i Champions League, vi husker Mile Svilar for Benfica som nesten kastet ballen i eget mål på Old Trafford, sa Veland.

Gjestene prøvde å slå tilbake og hadde noen gode forsøk ved Joseph Paintsil og to ganger Paul Onuachu, men det var bare Milik som traff mellom stengene i en første omgang der Napoli hadde 3-0 i avslutninger på mål og omsatte det i tre måls ledelse.

I det 26. minutt ble Giovanni Di Lorenzo spilt fram på høyresiden og la inn foran mål, der Milik holdt seg foran Genk-kaptein Sebastien Dewaest og skjøt inn 2-0. Den polske spissen fullførte sitt hattrick fra straffemerket i det 38. minutt etter at kaptein José Callejón ble spilt gjennom, fikk tåspissen på ballen foran Vandevoordts hender og gikk i bakken etter minimal kontakt med keeperen.

Målvakten ble straffet med gult kort og måtte deretter plukke ballen ut av nettet igjen.

Den andre omgangen ble et antiklimaks, men Mertens fastsatte resultatet med en panenkastraffe kvarteret før slutt, etter at hans skudd traff armen til forsvareren Casper De Norre.

Med tre poeng var Napoli videre til cupspillet uansett utfall av den samtidige kampen mellom Salzburg og Liverpool, der taperen ville forsvinne ut av turneringen og henvises til europaligaen. Så lenge østerrikerne holdt nullen lå Napoli an til å bli gruppevinner, men Liverpools seier gjør at tittelforsvareren endte på tabelltopp og Erling Braut Haalands klubb må nøye seg med europaligaspill.

(©NTB)