*Nettavisen* Sport.

Miljøsyndere kan nektes start i storritt

Foto: Tim de Waele (©TDWsport.com)

20 forurensende syklister etterforskes av belgisk politi foran Liège-Bastogne-Liège.

19.04.13 09:46

Når den store vårklassikeren Liège-Bastogne-Liège kjøres søndag kan det være uten en rekke prominente navn.

Etter fjorårets utgave klaget flere lokale miljøorganisasjoner over overdreven forsøpling langs løypen. Klagen går ut på at ryttere har kastet fra seg flasker og rusk, en ikke uvanlig rutine for en profesjonell sykkelrytter.

Men belgisk politi tar miljøorganisasjonenes bekymringer på alvor og kan nekte 20 ryttere å starte årets utgave.

Politiet ønsker ikke å offentliggjøre hvilke ryttere som står i faresonen, men både de og lagene deres skal ha blitt advart allerede under Amstel Gold Race sist søndag.

Flere stjernenavn i fare?
Etter hva franske L'Equipe erfarer står en rekke prominente ryttere i politiets søkelys.

- Etterforskere fra belgisk politi kom til hotellet vårt. De ville ha telefonnumre og adresser til flere av våre ryttere, og antydet at de kan nektes start kommende søndag, sier en anonym sportsdirektør til L'Equipe.

ASO står som arrangør for søndagens Liège-Bastogne-Liège og er ikke kjent med klagene som har kommet inn, men får bekreftet at flere ryttere er blitt forhørt av politiet.

ASO har derimot hatt fokus på søppelproblemet i flere år og har ordnet med spesielle avfallssoner for sine ritt hvor rytternes flasker og rusk enkelt kan samles inn.

I 2010 åpnet politiet i Namur etterforskning mot blant andre Chris Froome og Blel Kadri etter at en lokal miljøorganisasjon hadde TV-bilder hvor rytterne var skyldige i «uaktsom forsøpling».

Rytterne fikk aldri noen straff, men denne gang kan utfallet bli et annet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.