RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Miller: - Mjelde årsak til at jeg drar

Sist oppdatert:
Charlie Miller legger ikke skjul på hvorfor han sterkt ønsker å forlate Brann.

I løpet av en periode på temmelig nøyaktig fem måneder har Miller snakket om misnøye til Mons Ivar Mjelde. Tidligere har det vært lavmælt, men etter å ha bestemt seg for offisielt å si til Brann at han ønsker å dra, letter han for alvor på sløret.

- Jeg kan rett og slett ikke spille mer for Mons. Det går bare ikke. Jeg er misfornøyd med hvordan han bruker meg, og hans måte å tenke fotball passer ikke med der jeg kan bidra best. Det hadde gått an for meg å bli værende i Brann, men ikke med Mons som trener. Han er grunnen til at jeg ønsker å dra, sier Miller dønn ærlig til iBergen.no.

På spørsmål om hva han mener om at Mjelde fikk forlenge kontrakten sin, svarer han kort:

- Det er opp til klubben å bestemme.

- Enkelte spillere har mer innflytelse
Miller er også kritisk til at enkelte spillere, etter hans mening, «har for mye å si» i forhold til treneren og hans valg.

- Fra tidligere er jeg vant til sterke trenere som tar beslutninger på egenhånd. Med Mons er det ikke slik. For mange av spillerne har noe å si i forhold til laget og hva vi skal gjøre, det blir helt feil. Mons har pekt seg ut sine favoritter, og da blir det vanskelig for mange av de andre spillerne. En trener skal samtale med assistenttreneren sin, ikke hviske hemmeligheter med andre spillere, sier Miller.

På spørsmål om han kan nevne hvem han mener vil Miller først ikke si noe, men etter en kort tenkepause nevner han Martin Andresens navn.

- Jeg har merket meg at Martin (Andresen) snakker mye med Mons. I hver pause snakker de sammen, og etter kamp diskuterer de. Hva de snakker om vet jeg ærlig talt ikke, men enkelte spillere har mer innflytelse enn andre. Til syvende og sist bør det være treneren som bestemmer mener jeg.

Miller mener at både han og Robbie Winters, som også ønsker å forlate klubben, blir urettferdig behandlet av Mjelde. Han begrunner det blant annet med at de ofte blir byttet ut og ofret ved taktiske endringer.

- Jeg forstår ikke at alltid jeg og Robbie blir byttet ut. Det er utrolig kjedelig. Hver eneste gang er det vi som må ut. Det er det samme når laget skal gjøre taktiske grep – alltid vi som blir ofret til fordel for andre spillertyper. Mons har noen spillere til å hjelpe seg, sånn er det bare, sier Miller.

Vil at Mjelde skal vinne gull
Når alt er sagt, er Miller klar på at han stort sett har hatt det fint i tiden siden han kom til Bergen. Han påpeker også at ingenting han sier mot Mjelde eller andre er kritikk av personer.

- Mons er en flott fyr. Jeg liker ham veldig godt som person. Han er en mann jeg på sikt ønsker alt godt, og jeg håper han vinner gull med Brann i løpet av de to neste årene. Det jeg har å si om ham går på det rent fotballmessige. Tiden min i Brann har for det meste vært fin. Jeg elsker fansen og vil takke dem for all støtte. Jeg kommer nok tilbake her på besøk for å se hvordan det går med guttene, forhåpentligvis som gullvinnere, sier Miller.

Offisielt har ikke Miller noe tilbud fra andre klubber, men en skal ikke se bort fra at han kan havne i Qatar, Oman eller Dubai. Agenten hans, John Viola har mange av sine kontakter i dette området av Asia.

- Jeg har ingen tilbud, men det hadde vært greit å avslutte karrieren med å vite at jeg er sikret økonomisk i fremtiden, sier Miller, som også sier at penger ikke er avgjørende for hvor han eventuelt signerer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere