RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Miller depper ikke

(AFP/Scanpix)
- Nå slipper jeg å reise helt til Torino for å hente medaljen i morgen, sier den kontroversielle amerikanske alpinisten Bode Miller etter å ha blitt disket i kombinasjonen.

SESTRIERE (TV 2 Nettavisen): Amerikanske Bode Miller var sammen med Østerrikes Benjamim Raich den store gullfavoritten i tirsdagens OL-kombinasjon i Sestriere.

Miller ledet med 2,06 på Benjamin Raich etter utforen, men ble disket etter at han hektet i 1. omgang av slalåmen.

Sarkastisk
Etterpå var det en langt fra skuffet Miller som møtte pressen.

- Jeg pleier vanligvis ikke å bli skuffet. Nå slipper jeg i det minste å reise helt ned til Torino for å hente medaljen, sier en sarkastisk Miller, som tidligere har uttalt seg svært kritisk om de store avstandene i Torino-lekene.

Den frittalende alpinisten har ingen planer om å sende inn en protest på diskvalifiseringen i kombinasjonen.

- Jeg sendte ikke inn en protest. Det er utenfor mine hender, du må bare akseptere det. Vår alpinssjef Jesse Hunt sa til meg at du kunne se hekten tydelig på video. Er den klar, er det ikke noe en kan gjøre, mener Miller.

Super-G-favoritt
Nå ser han frem mot resten av OL. Miller må finne seg i å være en av gullkandidatene også i lørdagens super-G.

- Jeg føler meg godt nok forberedt til disse lekene. Som dere kanskje så, ledet jeg etter utforrennet og hadde pallplassering innen rekkevidde. Jeg hadde sjansen til å vinne selv om jeg ikke kjørte mitt beste i utforren, sier han og retter en kraftig advarsel til konkurrentene:

- Det er faktisk ganske oppløftende å kjøre så mye raskere enn de andre i utfor når jeg kjører et så dårlig renn, sier amerikaneren.

Både Lasse Kjus og Aksel Lund Svindal kjørte ut i 1. omgangen av kombinasjonslalåmrennet. Kjetil Jansrud ble til slutt nummer 10 – en brukbar plassering av den talentfulle alpinisten.

Amerikanske Ted Ligety kapret overraskende gullet, etter at også storfavoritt Benjamin Raich kjørte ut.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere