*Nettavisen* Sport.

Milliardær vurderer Liverpool

Foto: AP/Scanpix

En av USAs rikeste er interessert i klubben.

30.01.08 15:51

Sky Sport melder onsdag at forretningsmannen Robert Kraft fortsatt vurderer å kjøpe opp Liverpool.

NA24 - din næringslivsavis

Kraft, som er gründer og eier av Kraft Group, er ifølge Forbes' rikingliste nummer 361 av de 400 mest bemidlede amerikanerne. Han skal være god for 1,4 milliarder dollar, vel 7,6 milliarder kroner.

Ingen begrensninger
- Vi har ikke droppet Liverpool helt. Men jeg er litt bekymret - jeg vil vinne når vi satser. Her er det ingen begrensninger på hvor mye penger man kan bruke på spillere, sier amerikaneren.

Som tydeligvis trives best med lønnsbegrensningene (den såkalte salary cap) som finnes i flere av sportsligaene i USA. Kraft eier både NFL-klubben New England Patriots og fotballaget New England Revolution.

Og han viste også interesse da medamerikanerne George Gillett og Tom Hicks tok over Liverpool for lånte penger for vel ett år siden.

Skryter av fansen
- Vi ønsker ikke å være i en situasjon der vi ikke kan konkurrere, og akkurat nå er det noen strukturer som ikke gjør det mulig å konkurrere på like vilkår, påpeker Robert Kraft.

Gillett og Hicks er ikke veldig populære hos Merseyside-lagets fans etter å ha kranglet med manager Rafael Benitez. Duoen har også slitt med å hente inn pengene Liverpool trenger for å henge med i toppen og bygge den nye arenaen.

Robert Kraft skryter imidlertid av de utålmodige supporterne:

- De er dedikerte hvis du gir dem et kvalitetsprodukt og de vet du gjør alt for å kunne vinne.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag