RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Milliardær har kjøpt Premier League-klubb

Sist oppdatert:
Styrtrik amerikaner overtar Fulham

Fulham kunngjorde fredag kveld at den amerikanske milliardæren Shahid Khan har kjøpt fotballklubben.

På sitt nettsted skriver Fulham at Khan har kjøpt 100 prosent av klubbaksjene fra Mohamed Al Fayed. Den pakistanskfødte amerikaneren eier også NFL-laget Jacksonville Jaguars.

Ifølge finanstidsskriftet Forbes er Khan verdens 491. rikeste person. Han bør dermed ha økonomiske muskler nok til å forsterke Fulham, som har Brede Hangeland og John Arne Riise i stallen.

- Fulham er den perfekte klubben på det perfekte tidspunkt for meg. Jeg ser ikke på selv som eieren av Fulham, men mer som en forvalter av klubben på vegne av fansen. Min prioritet er å sikre at klubben og Craven Cottage (stadion) har en levedyktig og bærekraftig framtid i Premier League, uttaler han til fulhamfc.com.

Mohammed Al Fayed har eid Fulham i 16 år. Under hans lederskap tok klubben seg til Premier League, hvor den snart starter sin 13. sesong. Al Fayed mente London-klubben får en god arvtaker i Khan.

- Jeg visste at min tid i Fulham ville ta slutt en dag, og jeg føler nå at den dagen er kommet. Jeg har funnet en veldig god mann i Shahid Khan, som er klar for å ta ansvaret og privilegiet jeg har hatt siden 1997. Fulham vil være i svært gode hender med Shahid, som har en veldig tydelig suksess i næringslivet og lidenskap for sporten, sier han. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere