*Nettavisen* Sport.

Millionær-arv til roklubber

Seks år før han døde, bestemte millionæren Jan H. Bentzon at ro-sporten skulle få en generøs gave etter hans død. Etter årelang kamp i rettssystemet, får roerne endelig pengene.

07.02.06 08:37

Skipshandler og norgesmester i roing, Jan H. Bentzon, mente han hadde roingen å takke for at han klarte å bygge seg opp igjen etter fire år i konsentrasjonsleir under andre verdenskrig. Derfor la han inn et nytt moment i testamentet sitt i 1994. Han ga festeretten til 55 eiendommer til Hordaland Rokrets, skriver Bergens Tidende.

Men Bentzons familie protesterte mot farens generøse gave. De mente han hadde tatt seg vann over hodet og ikke kunne testamentere bort slike store gaver uten sin kones samtykke. Dermed havnet testamentet i retten. I ni år verserte den der, mens festeretten lå brakk. Men familien kunne ikke ro seg unna, og i november i fjor vant roerne kampen i Gulating lagmannsrett. Familien valgte å ikke anke, og saken er dermed avgjort.

Ro-sporten, som ikke akkurat har vasset i sponsorinntekter tidligere, kan nå svømme i pengene de årlig vil få inn fra festeavgiftene.

- Han var en fantastisk mann. Vi vil bruke pengene på stipender til utøverne og til ledere. Det vi håper er at vi kan dele ut stipender på bursdagen til Bentzon den 4. april for å hedre ham, sier Bjarne Hadler-Olsen i Hordaland Rokrets til BT.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.