*Nettavisen* Sport.

Millionavtale for norsk ishockey

Foto: Knut Falch/Scanpix

Mer enn 10 millioner kroner over fem år blar et norsk kabel-TV- og bredbåndselskap opp for å gi eliteserien i ishockey nytt sponsornavn.

- Dette er en viktig avtale med hensyn på å få penger ut til klubbene som skal drive rekruttering. Det er blant de yngste vi må sette søkelyset på å øke ferdighetene for at norsk ishockey skal klatre på verdensbasis, sier landslagstrener Roy Johansen til NTB.

Avtalen med UPC er en av de største inngått i norsk ishockey gjennom tidene. 7 millioner kroner skal være direkte midler til norsk ishockey, mens drøyt 3 millioner settes av til samarbeidsavtaler og arrangementer mellom forbundet, klubbene og den nye hovedsponsoren.

- Vi vil fordele pengene til de lokale klubbene i eliteserien for å støtte arbeidet som gjøres på rekrutteringssiden blant barn og unge, samt på elitesatsingen, forteller visepresident Bjørn Kløvstad i Norges Ishockeyforbund.

Fotballens eliteserie for menn er sponset av Norsk Tipping og heter Tippeligaen. Det samme gjelder for eliteserien i håndball for menn og kvinner, som er sponset av Gilde og heter Gildeserien.

Fra fredag ble det nye, offisielle navnet UPC-ligaen på eliteserien i ishockey.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.