*Nettavisen* Sport.

Millionbeløp fra sveitsisk forretningsmann kan redde alpinklassiker

 

Rennene i Wengen er tradisjonsrike. Foto: Anthony Anex/Keystone via AP / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

De tradisjonsrike alpinrennene i Wengen forblir trolig på verdenscupkalenderen. En sveitsisk forretningsmann spytter inn penger for å berge arrangementet.

Skiforbundet i Sveits har i lengre tid vært i konflikt med de lokale arrangørene. Stridens kjerne har vært av økonomisk art.

Den lokale arrangementskomiteen har ønsket seg en større del av TV-inntektene enn den tidligere har fått. I forrige uke sa forbundet at Wengen kan forsvinne fra verdenscupkalenderen fra 2021/22-sesongen.

Nå er det imidlertid klart at forretningsmannen Jörg Moser, som driver innen hotellbransjen, har sagt seg villig til å spytte inn nesten en tredel av beløpet arrangørene hevder de må ha ekstra.

Skiforbundet i Sveits opplyser videre at det håper å motta pengestøtte fra landets myndighetene som kan bidra til å tette noe av det øvrige gapet.

Samtidig understrekes det fra forbundshold at det ikke vil bli mulig å etterkomme kravet fra Wengen-arrangørene fullt ut.

– Forbundet rekker ut en hånd. Vi ønsker å sikre framtiden for de spektakulære Lauberhorn-rennene, men ikke for enhver pris, sier skipresident Urs Lehmann.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag