Millionbesøk fra Brasil

Foto: (Foto: AP/Scanpix)

Nedtellingen til Norge-Brasil er i gang for fullt. Fotballfesten onsdag blir ikke billig.

13.08.06 16:31

Norges Fotballforbund punger ut for å få Brasil til Oslo. Vel 9 millioner kroner koster besøket NFF.

Brasil er verdens «dyreste» landslag å få på besøk. Forbundet tar over 1 million euro for jobben, uansett hvor mange superstjerner som holder seg borte fra Ullevaal.

– Vi ønsker ikke å gå ut med detaljer i avtalen, da denne også angår en annen part (Brasil), men det er jo ingen hemmelighet at vi betaler en del for at de skal komme, sier informasjonssjef Roger Solheim i NFF til NTB.

Brasils eneste trening på Ullevaal (tirsdag ettermiddag) er åpen for publikum – mot betaling. – Det er solgt cirka 5000 billetter til økten, sier Solheim.

Brasils treninger pleier å være et lite sirkus. En rekke TV- og radiostasjoner direktesender fra øktene. Og selv resultatet i internkampene kan skape oppstyr.

Før VM ble trener Carlos Alberto Parreira stilt kraftig til veggs etter at A-laget hadde tapt for B-gjengen på trening.

Aldri vunnet
Norge er eneste nasjon Brasil aldri har slått i en fotballandskamp. Tre kamper har gitt to tap og én uavgjort (målscore 7-4).

Skulle Norge vinne igjen, som under VM i 1998 (2-1), vil det gi nytrener Dunga en marerittstart. Han er selv VM-vinner som spiller, men nesten uten trenererfaring på topplan.

Utnevnelsen kom overraskende på mange. Dungas programerklæring var klar: – Spillerne må yte alt for laget. Sammen skal vi bli gode.

Med seg til Norge har han flere unge spillere. Robinho (Real Madrid) er det store navnet. Flere toppnavn får hvile, andre er ferdig på landslaget, og finalen i Libertadores Cup stopper også aktuelle spillere fra en Oslo-tur. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.