RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Millionene ruller i trav-Norge

Foto: Thomas Bjørnflaten (Scanpix)
Norsk travsport går så det hviner om dagen. Millionene ruller inn mens stjerneprofilene vinner på bestilling.

Steinlagers gjennombrudd i den ypperste eliten ble kronet med seier i et av Sveriges største løp lørdag. I hesten til Per Oleg Midtfjeld har Norge ganske enkelt fått en traver i den ypperste verdenseliten.

Verdenstoppen
– Vi må si at Steinlager er i verdenstoppen etter hva han har gjort i det siste. Han skal gå noen løp til. Neste sesong (2006) vil jeg ikke helt utelukke at vi kanskje ønsker å starte i Prix d'Amerique (verdens tøffeste travløp), sier Per Oleg Midtfjeld til NTB.

I USA trener norske Trond Smedshammer også norskeide Windsongs Legacy. Hingsten er nå favoritt foran Hambletonian - verdens mest prestisjetunge løp for 3-åringer. Vinneren får 3,4 millioner kroner.

På hjemmebane herjer Thai Tanic med seks seirer av seks mulige dette året. Også til ham stilles det store forventninger i internasjonal sammenheng etter at Derby er unnagjort 5. september.

Stor pott
Den enorme V75-potten venter på å bli utløst. En spiller kan dra med seg ca. 40 millioner kroner om han er alene om å prikke sju rette på Leangen kommende helg. Jakten på gigantbeløpet har gitt kraftig omsetningsøkning de siste ukene.

Norsk Rikstoto (NR.) som står for spillesiden av norsk hestesport, melder om nær 50 millioner kroner over budsjett på inntektssiden så langt i år.

– V75 er det spillet som gir hestesporten størst inntekter (300.000 kroner per omsatte million), sier en fornøyd Arne Herberg i NR. til Trav og Galopp-Nytt.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere