TYSKLAND-TYRKIA 3-2: Et strømbrudd på kringkastingsenteret i Wien onsdag kveld førte til at millioner av tv-seere ble snytt for de høyst dramatiske sluttminuttene på St. Jakob Park.

Ifølge flere kanaler i Norden, blant annet TV 2 og svenske TV 4, gjaldt problemet for alle.

Samtidig rullet imidlertid kampen på flere europeiske kanaler, blant annet i Tyskland og Tyrkia. Al-Jazeera sendte også direkte. Hele tiden.

«Pinsam lögn, TV 4» skriver Aftonbladet i sin hovedsak torsdag.

- Hvorfor lyver de? Vi ser jo kampen på tysk tv, sa en innringer til avisa.

Etterpå kom TV 4 med følgende forklaring:

- Det vi hørte var at store deler av Europa mistet bildene, men at noen så har fått signalene ut etterpå via en egen link, sier TV 4s fotballsjef, Per Nunstedt.

- Den informasjonen vi fikk var at ingenting kom ut av arenaen. Det var all info vi hadde, fortsetter han - og hevder at han ikke visste at kampen ble sendt videre blant annet på tysk tv.

Så ingenting
Tyskland tok, noe ufortjent, ledelsen 2-1 da det gjensto bare 11 minutter av kampen. Mens norske tv-seere måtte nøye seg med studiopraten til Davy Wathne utnyttet Miroslav Klose en tabbe av veterankeeperen Rüstü Recber og headet inn det alle trodde ville bli seiersmålet.

Men Tyrkia kom tilbake - for fjerde kamp på rad!

Iskald venstreback
Semih Sentürk, helten fra Kroatia-kampen, lurte ballen i mål etter et godt innlegg fra høyre. Denne gang ble det imidlertid tyrkernes glede som ble kortvarig.

- Vi kunne ha vunnet hvis vi hadde kommet oss til ekstraomgangene. Men vi skal aldri glemme at vi har gitt mye til det tyrkiske folket. Vi ville ha elsket å gi dem en finale også, sa trener Fatih Terim etter tapet.

I kampens siste ordinære spilleminutt kom Philipp Lahm seg fri i det tyrkiske feltet etter et flott veggspill med Thomas Hitzlsperger. Venstrebacken satte ballen høyt i nærmeste hjørne og kunne eksplodere i glede.

Denne gang klarte ikke Tyrkia å svare.

Fatih Terim kunne ikke se etter svar på innbytterbenken heller, for der satt det knapt noen som kunne spille. Tyrkia hadde fire spillere utestengt og fem mann borte med skader i denne kampen - noe som bidro til at Terim kun hadde 13 utespillere i troppen.

Derfor hadde Tyskland alt press på sine skuldrer. Og det syntes. Men takket være Lahm kan Joachim Löw og hans landslag nå forberede seg på EM-finale i Wien førstkommende søndag. Motstander blir enten Spania eller Russland.

Tyrkia best
Nederlagsdømte Tyrkia gikk svært offensivt ut og tok initiativet fra avspark. Engelskfødte Kazim Kazim skapte store problemer for Philipp Lahm på vingen og traff også tverrliggeren med et skudd snaue kvarteret inn i kampen.

Tyskerne virket nervøse og gjorde en rekke feil i åpningsminuttene.

- Det var mange ting som var galt med måten vi spilte på. Vi gjorde ikke det vi skulle i det hele tatt og ble hele tiden stående for langt unna dem, oppsummerte Miroslav Klose etter kampen.

Det var faktisk som fortjent da Ugur Boral ga Tyrkia ledelsen 1-0 etter en retur fra Kazim Kazims andre tverrliggerskudd. Avslutningen fra Boral var ikke hard, men Jens Lehmann klarte ikke å knipe sammen beina raskt nok til å stoppe ballen før den gikk over streken.

Ledelsen ble kortvarig. Lukas Podolski kom til innlegg fra venstrekanten og Bastian Schweinsteiger satte ballen i mål.

Det tok tid før dramatikken startet i andre omgang, men da den først startet var den sannelig underholdende nok.

Bare så synd at tv-seerne ble snytt for dramaet.

(artikkelen fortsetter)

348

Terim trekker seg
Etter kampen annonserte Fatih Terim at han mest sannynlig slutter som landslagstrener nå. Han har ledet Tyrkia i tre år.

- Etter at jeg har snakket med forbundet og spillerne vil jeg sannsynligvis velge å si at dette får være nok. Jeg har tidligere sagt at jeg ikke vil arbeide i Tyrkia. Jeg er en mann som holder mine løfter. Så jeg vil trolig dra til et land i Europa, sa Terim ifølge Reuters.

Sjekk EM-magasinet!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)