*Nettavisen* Sport.

Milliongevinst for klarsynt hestepasser

London (NTB-AFP): En engelsk stallgutt skjøt virkelig gullfuglen og ble mangemillionær torsdag. Før jul plukket Conor Murphy ut fem vinnerhester til en innsats på 450 kroner.

Det ga nesten 9 millioner i gevinst. I løpet av de siste dagene har alle de fem hestene vunnet sine løp i Cheltenham-festivalen, en av de viktigste i galoppgale England.

Murphy er i stallene grytidlig hos trener Nicky Henderson hver dag. Det er der alle vinnerne står.

- Dette er hyggelig. Conor er hyggelig, snill og pålitelig. Han har åpenbart mer selvtillit enn meg. Han hadde også et klart syn på dette allerede før jul, sier Henderson.

Hadde stallgutten levert det samme spillet for noen dager siden, ville gevinsten vært på under 350.000 kroner. Før jul ble de fem hestene ikke sett på med store vinnersjanser. Dermed var oddsen langt høyere da.

En forutsetning for gevinst var at alle galoppørene måtte vinne. Ifølge Henderson var Murphy tilbake på jobb fredag morgen. Navnet på vinnerhestene er Sprinter Sacre, Simonsig, Bobs Worth, Finian's Rainbow og Riverside Theatre. De kan vente seg litt ekstra gulrøtter i ukene som kommer. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.