*Nettavisen* Sport.

Millionhandel for Brann-fansen

Har hamstret effekter til gullfesten for millionbeløp de siste dagene.

20.10.07 14:21

(iBergen.no) Selv ikke de meste optimistiske prognosene tok høyde for salget av Brann-effekter denne uken. Årsbudsjettet for de to Brann-butikkene ble nådd for flere uker siden og det tynnes ut med artikler i butikkene. Men lommebøækene sitterf løst i Bergen om dagen.

- Det har vært en fantastisk uke og vi har solgt for millionbeløp i de to butikkene våre tilsammen. Den største utfordringen vi har hatt den siste uken er å bemanne opp butikkene. De som har jobbet har gjort en kanoninnsats, sier sjef for Brann-butikkene, Hans Lokøy til iBergen.no.

Draktene utsolgt
De tradisjonelle røde draktene var revet vekk alt før «gulluken» - nå hamstrer folk skjerf, gensere, jakker, snusdåser og lommebøker med Brannlogo.

- Folk finner alltid noe å kjøpe. Vi fikk nylig inn noen softshelljakker og de har bare fløyet ut. Når det gjelder drakter så har vi bare et par drakter igjen i babykit, sier Lokøy.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Leserbilde

Kanskje gulldrakter i kveld
De butikkansatte er også blitt godt vandt med at folk kommer inn og spør etter gullprodukter. Mange venter i spenning på den varslede gulldrakten.

- For det første må vi sikre oss gullet - det har vi ikke gjort ennå. Tror Bergen er det eneste stedet der folk kjøper gullprodukter før gullet er klart. Vi har vært nødt til å vente - det hadde sett dumt ut om vi hadde solgt gullprodukter, eller seriemesterartikler som jeg kaller det, før alt var klart, mener butikksjefen.

- Men når kommer gulldrakten?
- Den kommer til uken og kanskje allerede i kveld. Vi jobber med litt ulike løsninger, sier Lokøy hemmelighetsfullt.

Så kommer julen...
Om, eller når, Brann klarer å sikre seriemesterskapet, vil det også garantert havne seriemesterartikler under mange juletrær i Bergen. I tillegg skal også Branns 100-års jubileumsdrakt for neste sesong lanseres 1.desember.

Brannbutikkene på Stadion og i Galleriet i sentrum vil rett og slett nå uante høyder i år.

- Vi åpnet den første butikken før sesongen i 2003. Siden den gang har vi vokst jevnt og stødig til det eksploderte fra i fjor høst. Nå må vi vurdere ekspansjon hvis dette er en trend som fortsetter.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.