RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: www.norsemenpoker.com

Millionjakten starter nå

Sist oppdatert:
Over 20 nordmenn deltar i sesongens første turnering i European Poker Tour.

Det er ventet 600 spillere og en førstepremie på om lag ni millioner norske kroner når sesong fire av European Poker Tour starter med turneringen i Barcelona denne uka.

Norsk suksess i fjor
Tittelforsvarer Bjørn-Erik Glenne er en av minst 20 nordmenn som enten har betalt de 65.000 kronene det koster å delta eller kvalifisert seg via internett.

Glenne og Nettavisens blogger Andreas Høivold er de to eneste norske spillerne som har vunnet en EPT-turnering.

Glenne fikk 5,7 millioner norske kroner for å vinne i Barcelona for ett år siden, mens Høivold fikk 5,4 millioner for å vinne EPT Dortmund i mars.

Norsk pokers gudfar, Thor Hansen, har tatt turen over Atlanterhavet for å spille EPT. Han er sponset av Bet24, og kommer i utgangspunktet til å stille opp i alle EPT-turneringene.

- Jeg regner med det, sier Hansen til Nettavisen.

Minst 20 nordmenn
Det gjør nok også Johnny Lodden, som er den eneste nordmannen igjen i Team Betsson. I fjor bestod laget av fire nordmenn, nå er det kun Lodden og svenske William Thorson med på laget.

Sponsorpengene sitter ikke lenger like løst, og dessuten er deltakeravgiften satt opp fra 5.000 euro til 8.000 euro.

Likevel stiller minst 20 nordmenn til start i turneringen. Deltakerlisten er ennå ikke klar, derfor er det usikkert nøyaktig hvor mange det blir. Men Jan-Olav Sjåvik, Dag Martin Mikkelsen, Annette Obrestad, Sverre Krogh Sundbø og Kristian Kjøndal er i alle fall noen av de norske spillerne som håper å reise fra Barcelona med cirka ni millioner kroner mer på bankkontoen.

Nettavisen vil komme med daglige oppdateringer fra turneringen. En rekke nettsteder følger turneringen direkte fra Barcelona: Norsk Pokermagasin , CardPlayer Norge, PokerStarsBlog.nu og Betsson.com (eksterne lenker).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere