*Nettavisen* Sport.

Millionjubel i Stabæk og LSK

LSK

Lillestrøm og Stabæk er bare 90 minutter unna godt over én million kroner etter at Anderlecht slo Wisla Krakow i onsdagens Champions League-kvalifisering.

14.08.03 14:18

Da Clayton Zane ble solgt til Anderlecht, sikret Lillestrøm seg en avtale som gir klubben 1,25 millioner kroner hvis belgierne kvalifiserer seg for gruppespillet i Champions League.

Etter 3-1 onsdag ser sjansene bra ut for sårt trengte penger.

– Fornøyd

– Oh yeah, sier LSKs daglige leder, Frank Grønlund, entusiastisk til TV 2 Nettavisen.

– Vi har en avtale som gir oss 150.000 euro hvis Anderlecht klarer dette. Vi fulgte dermed 3-1-seieren nøye onsdag kveld, legger han til.

- Viktig i forhold til klubbens økonomisk situasjon?

– Skulle Anderlecht gå videre, bedrer det situasjonen, men endrer den ikke, sier Grønlund videre.

Og forklarer:

– Vi har ikke budsjettert med dette, men har hatt en del såkalt usikre prosjekter. Hadde vi gått videre i cupen og fått en hjemmekamp til, kunne det gitt ekstra penger. Vi hadde en avtale med Torjus Hanséns Arminia Bielefeld som ville gitt oss penger hvis de holdt plassen, men de rykket ned. Vi har budsjettert med et spillersalg på sikt, men nå ser det ikke ut til å bli noe av det i år. Foreløpig har vi altså mislyktes med alle prosjektene, forklarer han.

- Dermed blir du ikke akkurat overrasket hvis Anderlecht blir slått ut heller da?

– Nei, ikke i det hele tatt, sukker Grønlund.

Glede også i Stabæk

Stabæk solgte Christian Wilhelmsson til Anderlecht, og får også en millionutbetaling hvis belgierne går til gruppespillet.

– Vi har en avtale med Anderlecht. Ikke med mediene. Derfor vil jeg ikke si hvor mye, sier Stabæks sportslige leder, Tom Schelvan, til TV 2 Nettavisen.

Tidligere har Stabæk imidlertid skrevet på sine Internett-sider at klubben får to millioner kroner hvis Anderlecht når gruppespillet.

Tihinen laget straffe

Det eneste skåret i gleden for Lillestrøm og Stabæk var at tidligere Viking-spiller Hannu Tihinen taklet en Krakow-spiller ulovlig. På den påfølgende straffen reduserte polakkene, og dermed har de altså et lite håp før returkampen om snaue to uker.

P.S: Viking har ingen resultatbasert avtale med Anderlecht etter salget av Hannu Tihinen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.