RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Millionoverskudd i NFF

Foto: SCANPIX
Sist oppdatert:
Norges fotballforbund (NFF) leverte et overskudd på 8,4 millioner kroner i budsjettet for 2003. - Spaniakampene reddet oss, sier fotballpresident Per Ravn Omdal til TV 2 Nettavisen.

NFF regnskap for 2003 viser et driftsmessig overskudd på 8,4 millioner kroner, og et årsresultat på 8,5 millioner. NFF hadde budsjettert med et overskudd på 3,5 millioner kroner, men oppnådde et resultat som var vel fem millioner bedre.

- Årsaken er ekstrem kostnadskontroll, og så jobber vi hele tiden kontinuerlig med inntektssiden. Men den avgjørende biten for det gledelige overskuddet var playoffkampene mot Spania. De innbrakte oss alene et sted mellom fire og fem millioner kroner, forteller avtroppende president i NFF Per Ravn Omdal til TV 2 Nettavisen.

Han forteller at deler av overskuddet kommer til å gå til utbygging og drift av Ullevaal Stadion.

- Ullevaal gir oss ikke overskudd, så det kommer til å gå en del til å håndtere denne situasjonen. Vi kommer til å satse en del på utbedring av stadion, men samtidig gir overskuddet vårt oss i stand til en videre solid sportslig satsing, forklarer Omdal.

- De små sliter

Mens Norges idrettsforbund (NIF) sliter stort med økonomien, og må ta en oppvask, er NFF et av få forbund som leverte overskudd i 2003.

- Med tanke på situasjonen i NIF, er det de små forbundene som har de største utgiftspostene, og som trekker ned helheten. Men et stort forbund som oss skal levere overskudd, sier Omdal.

Presidenten forteller videre at fotballforbundet også budsjetterer med solid overskudd i 2004.

- Men vil det ha noe å si at Norge ikke kvalifiserte seg til EM-sluttspillet i sommer?

- Nei, vi budsjetterer aldri med sluttspill i våre regnskap. Kvalifiserer vi oss til sluttspill, blir dette bonuspenger - på lik linje med playoffkampene mot Spania i fjor, svarer Per Ravn Omdal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere