RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Millionær i V75

(Hesteguiden.com)
Alm Taragon runder millionen med seier lørdag. Seiersmaskinen vinner igjen. Sjekk våre V75-tips.

Sportspills meny fredag:
V65 Biri fredag: En yankee trer fram

Oddstips: Brann reiser seg

Det er Bergen travpark som har gleden av å arrangere ukens V75 og med tre divisjonsfinaler på programmet er det svært fine løp i Bergen denne lødagen, årstiden tatt i betraktning. Kaldblodshestene kjører sin finale i bronsedivisjonen der flotte 150 000 kroner venter vinnere. For der varme er det finaler både i grunndivisjonen (150 000 kroner til vinneren) og i sølvdivisjonen (hele 200 000 kroner til vinneren). Jokerpotten vokser fortsatt og en eventuell alenevinner kan ta med seg rundt 40 millioner kroner fra Bergen denne lørdagen. Vi har dog liten tro på at denne ryker, til det ser løpene for oversiktlige ut. Hovedbankeren denne lørdagen er som så mange ganger før seiersmaskinen 12 Alm Taragon som kommer ut i V65-6.

Klikk her for å se våre V75-tips til Bergen travpark

Alm Taragon debuterte 10. april i fjor og har på sytten starter vunnet fjorten av dem. Hele ni av disse løpene har vært V75-løp og vinner Alm Taragon lørdag så tar han sin tiende V75-seier i sitt livs attende start. Det er en helt ekstremt god statistikk og i tillegg runder Alm Taragon en million innkjørt dersom han er blant de to første i mål. Alm Taragon ble svært offensivt kjørt av Tom Erik Solberg sist lørdag, men holdt likefullt unna på råsterke 24.4/2100m. Lørdag synes vi motstanden er et hakk ned, selv om vi har respekt for formsterke 5 A.B. Lom'n som starter fra strek. Tom Erik Solberg er mestvinnende kusk i Norge i 2012 og stort sett alltid til å stole på i V75. Vi tror Alm Taragon setter fart tidlig og vinner igjen. Vår hovedbanker i V75.
Rangering V75-6: A: 12 B: 5-11-7 C: 15-4-10-1-6-14-3-9 D: 2-13-7

To hester gjør opp
I V75-2 har vi svært vondt for å se at ikke vinneren er blant to hester. Bo Westergaard presenterte en svært opplagt 1 Touch Of Caviar på Bjerke for en drøy måned siden. Yankeen spant i fra konkurrenten i sluttfasen og en så god hest som Poppy Hills ble regelrett parkert. Lørdag er det førstespor og sprint og det skal være svært gode muligheter for at Touch Of Caviar forsvarer sitt innerspor. Hesten er trolig god for å sprinte ned mot 12-tallet.

Det betyr at gode 10 Sexy Dirty Money virkelig må bekjenne farge for å vinne løpet. Hamre-traveren gjorde et kruttsterkt løp som treer under Unionstravet på Momarken og har levert bunnsolide innsatser gang på gang. Men bakspor på sprint er vrient og det blir ikke lett. Vi krysser uansett og står på to hester i V75-2.
Rangering V75-2: A: 1 B: 10 C: 5-3-6-12-11 D: 9-8-4-7

Klikk her for å se våre DD-tips til Bergen travpark

Wiig vinner V75-finalen
Vi lanserte 10 Above Gold som en frekk banker på Sørlandet for tre uker siden. Fredag formiddag var hesten er tredjevalg når våre tips ble publisert. Men når startbilen slapp feltet, var hesten spilt opp til favoritt. Til tross for dødens på en annen av favorittene de siste 1200 metrene, vant Above Gold helenkelt. Får Rune Wiig holde denne hesten frisk, kan det være en kommende elitehest. Startsporet er det samme som på Sørlandet denne lørdagen, men Above Gold er en trolig vinner feilfritt uansett. På våre minste forslag alenestreker vi Above Gold.

På det største forslage hekter vi på 6 General Ideal (en tøffing dette og feilfritt er han god nok), 1 Jonnythecash (absolutt toppform og kan få det helt sydd opp herfra) og 7 Sancigar (har utviklet seg fantastisk de siste månedene og kommer Løvdal-hesten inn i leken fra dette sporet er det ikke umulig). Vi krysser derimot ikke for 3 Real Cosmic (ble for enkel sist og møter bedre hester nå), ei heller 4 Leon West (treningsrapportene er negative).
Rangering V75-7: A: 10 B: 6-1-7 C: 3-4-9-12-2-5 C: 8-11

V75-1 - Kaldblodshester. Finale i bronsedivisjonen.
10 Tord Viking står med åtte seire på sine ni siste starter og for sikkerhets skyld med tre strake V75-seire. De to siste er vunnet fra 20 meter ekstra tillegg. Forutsetningene lørdag er altså bedre enn i de to foregående løpene og hesten som eies av en gjeng glade jenter på Toten, må ha en flott mulighet på den velvoksne seierssjekken (150 000 kroner). Vi velger imidlertid å gardere, konkurrentene er bra.

Annonse: Grøstad/Lerum har allerede stilt seg i lukene. 22.4/500m på denne og nå skal den spilles i V75-1

Vi starter med en avåre obshester denne lørdagen, 12 Arnblessen. Fredag formiddag er hesten nede som et niendevalg i spillet, kun markert på fire prosent. Eks-trønderen gjorde et strålende løp på Momarken for fjorten dager siden. galopperte under angrep på siste bortre, hektet hjul ut mot oppløpet, men var likevel treer i mål. Nå setter formsterke Eirik Høitomt seg opp. Se opp. 3 Torpa J. kjemper som vanlig mest mot seg selv. De dagene denne vallaken holder seg unna galoppen, er han ikke lett å slå. Løpets store outsider.

9 Art Kjarvald hadde trolig vunnet uten oppløpsgaloppen sist og varslet form direkte i årsdebuten. Må tas på alvor her. Kanonform er det også på 6 Tekno Elden og får denne gode rygger er han seiersfarlig. 5 Hjelset Lissi har fått så mange tøffe løp på slutten at vi rangerer henne litt ned lørdag. Selskapet er svært tøft.
Rangering V75-1: A: 10 B: 12-3-9 C: 6-5-7-4-1 D: 13-8-11-2

Klikk her for å se våre V75-tips til Bergen travpark

V75-3 - Varmblodshester. 2100 meter voltestart. Hoppeløp.
Vi og mange med oss ble lurt av 6 Livi Goal sist. Etter en svak opptreden i sin nest siste start, var hoppa steingod vinner av et V65-løp fra dødens sist. Likefullt påstår trener Sigbjørn Kolnes at hoppa ikke er variabel. det er nesten umulig å ikke sette hoppa først her på bakgrunn av seiersløpet på Bjerke sist.

14 Farmer's Julia blir vårt andrevalg. Forkerud-hoppa kommer nå tilbake etter en velfortjent pause og møter slik vi ser overkommelig motstand. Farmer's Julia tåler å bli brukt underveis og kan få en etterlengtet seier her. 2 Shocking Mystery kan få tet eller lederrygg. Holdt farten overraskende bra på Sørlandet sist og er aktuell her. 7 Puk leverer jevne og fine løp, men har foreløpig manglet det lille ekstra. Helt sjanseløs mot Livi Goal sist, til tross for et perfekt løp.

Annonse: Rolf Lerum byr på et supersjokk i V75-3 som betaler ut over 20 ganger pengene

Fra tillegg er både 9 Michelle De Champs (variabel, men kapasiteten er bra), 10 New Cowboyland (god vinner nest sist, trøtnet etter tøft opplegg sist) og 11 H.M. Monecerus (fin form og ikke avskrekkende selskap) alle aktuelle med klaff på veien.
Rangering V75-3: A: 6 B: 14-2-7 C: 9-10-11-15-1-13-4-3-5-8-12

V75-4 - Kaldblodshester. 2100 meter voltestart.
Lørdagens spillenøtt der usikre og urutinerte kaldblodshester er på farten. Det er så spennende med Gunnar Austevoll opp på fireårige 8 Vertigo Prins at vi må prøve denne først. Vertigo Prins har blitt kjørt av sin eier Kjell Sunde i hele karrieren, og Austevoll opp er fort femti meter kuskeforsterkning. Ikke minst får Gunnar trolig mye bedre fart på fireåringen fra start. Til mål går Vertigo Prins hver gang og femtevalget blir vår favoritt.

15 Røster har to strake i Tengsareid/Refsland-regi, men har ikke imponert voldsomt. Nå er det bakspor på tillegg og klart skjerpet motstand. Vi synes Røster har blitt og blir for stor favoritt. 10 Engtun Blesen tar den lange turen fra Jevnaker til Bergen og det gjør neppe eier og trener Arne Bjerkely for å studere Vestlandsnaturen. Engtun Blesen er vår outsider direkte etter pause. 13 Skaffer Elden gjorde et flott løp til tredje på Sørlandet sist og tåler en tur i sporene. Seiersaktuell.

Fra strek skal sterkt forbedrede 3 Alm Tarita prøve å holde unna, men hun har kanskje ikke nok fart enda. 5 Tangen Jerkeld er ikke noe lyn fra start og risikerer å ha tilleggshestene over seg direkte. Nja. 7 Korat vant sist det var V75 i Bergen, nå er oppgaven veldig mye tøffere.
Rangering V75-4: A: 8 B: 15-10-13 C: 3-5-7-11-12-2-9-14-4-1-6

V75-5 - Varmblodshester. Finale i sølvdivisjonen.
200 000 kroner venter vinneren av dette løpet, til tross for det er ikke løpet fullt. Kun elleve hester til start. Vi setter formsterke 9 Lorne Elijon Gatling først til tross for bakspor. Det lukter tempo av dette løpet og da kan det bli helt riktig for Lorne Elijon Gatling herfra. Brenngod vinner i V75 i Drammen i sin siste start, riktignok fra tet, men hesten går like bra bakfra.

7 Acolyte Hanover har måttet trave i dødens i sine to siste løp, og fra et sjanseartet startspor er det fare for dødens igjen. Derfra blir det tøft å vinne, men Hamre-traveren er naturligvis seiersaktuell igjen. 6 Sune Palema varsles i toppform, så får vi se hvor Westergaard havner fra dette sporet. Sune Palema kan vinne.

Det kan også 5 Lucky Carpenter som trolig sitter i tet ut av den første svingen. Får Gunnar Austevoll dempe litt underveis, kan det holde helt hjem. Vi tror vinneren skal være blant disse fire.
Rangering V75-5: A: 9 B: 7-6-5 C: 2-8-3-1-11 D: 10-4

V5-1 - Varmblodshester. 1600 meter autostart.
Vrien innledning på V5-spillet der vi setter Geir Mikkelsens nykommer fra Danmark, 4 Outstanding Shadow, først. Mikkelsen rapporterer om en hest som er bra fra start og da kan teten være innen rekkevidde. Derfra må det være fin vinnersjanse mot ikke altfor skarp motstand.

3 Pikachu N. falt tungt som vår banker i Bergen sist, etter en litt rotete styring av Pål Buer. Her er motstanden billig og uten galopp, må Buer-traveren være tidlig aktuell. 9 Bambino Avanti har gode rygger fra start, og selv om ikke hesten sprudler for tiden kan han vinne dette. 5 You Do Kievitshof holder usikker form nå, men det er ikke helt utenkelig at Tvedt kan nå føringen. Liten outsider. Bak disse er det svært åpent.
Rangering V5-1: A: 4 B: 3-9-5 C: 12-8-10-11-1-7-6-2

Klikk her for å se våre V5-tips til Bergen travpark

V5-2 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Vi prøvde oss med et bankerspill på 7 Pele Hastrup sist på Sørlandet, men da galopperte hesten fra start og den dagen var ødelagt. Lørdag skal Mikkelsen teste hesten skoløs for første gang og kommer garantert til å ladde fra start. Kommer Pele'n seg foran tror vi på flott vinnersjanse. Og bankerspiller hesten påny i V5-spillert, ikke minst siden 9 9 Lightsonlightsoff er blitt strøket.

6 Atomic Migliore blir normalt vanskelig å ta en lengde på, men Gunnar Austevoll varsler ryggløp (vallaken er stri og skal ha ryggløp). Med riktig løp er femåringen aktuell. Eirik Høitomt setter seg opp bak 1 Sir John, som må være kraftig forbedret fra årsdebuten for å vinne dette. 12 Love Me er en av mange fine stallhester fra Rune Wiig, men tolvtespor i årsdebuten var neppe det Wiig ønsket seg.
Rangering V5-2: A: 7 B: 6 C: 1-12-3-4-8-2 D: 11-5

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere