RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: hesteguiden.com

Millionærhoppa innfrir på Øvrevoll

Sist oppdatert:
Theatrical Award har et gaveløp på Øvrevoll i kveld. Sjekk våre galopptips.

Tipsene er utarbeidet av Hans Petter Eriksen og tilrettelag av Kurt Rune Leirvåg

Denne løpsdagen starter Øvrevoll opp allerede kl 17:50 med et løp for toåringene. Årsaken til dette er at det i tillegg til flotte løp også skal arrangeres Moods of Norway kolleksjonsvisning på Øvrevoll denne kvelden. Dette er en av de største motebegivenhetene i Norge og starter opp kl 22:00. Derfor er V5 spillet i kveld fra og med 4. løp til og med løp 8. Innleveringsfrist som vanlig kl 19:10.

Klikk her for å se våre V5-tips til Øvrevoll

Dagens banker finner vi i V5-2 Fearnleyløpet for norskoppdrettede hester. 2 Theatrical Award kan ikke tape dette løpet. Både distanse og banetype passer glimrende og hun er i en helt egen klasse. Hun har passert 3,5 millioner kroner innfridd og plusser ytterligere på med 115.000 kroner i dette løpet.

V5-1:
11 Ominsky får vinnertipset i dette oppgjøret. Han begynner å bli opp i årene men har i de siste to startene vist at formen er på plass. Katherine Harrison er fra Irland og er en meget rutinert rytter. 9 Fendi ble noe overraskende slått i siste start men gikk allikevel et godt løp. Gjentar hun prestasjonen kan det gå bra denne gangen. 5 Rambo’s Cinderella har kun vunnet en gang i karrieren men formen i år peker i riktig retning. 15 The Bishop’s Joy har god rytter på ryggen og vant over 2400 meter på Øvrevoll tidlig i juli. Kan gjenta bedriften.

V5-2:
2 Theatrical Award bør være årets sikreste vinner på Øvrevoll så langt i sesongen. Hun er i en helt annen klasse enn de andre i løpet og skal nå ut å spisse formen mot Marit Sveaas Minneløp på derbydagen, et løp hun vant i 2009. Uten tvil dagens banker.

V5-3:
6 Mikado får vinnertipset. Han har vunnet tidligere på Øvrevoll, Distansen er midt i blinken og formen er god selv om det så langt i år har blitt mange annenplasser. 7 Royal Power er god men har enda ikke vist sin beste form så langt i år. Vi regner med at trener Lindstøl har fått orden på hesten og da har han en stor mulighet. 5 Hot Wing er en hest som plutselig kan prestere. Klaffer alt med løpsopplegget må han ikke glemmes. 1 The Pirate er muligens over toppen men har vist skapelig form i de to siste startene. 4 Tumaco går stort sett alltid brukbare løp men har ikke vunnet siden 2008. 2 Lazy Lord har ikke vist sin vanlige jevne, gode form så langt i år.

V5-4:
2 Fair Flair imponerer stadig men fikk det litt tøft i siste start da det gikk veldig fort fra start. Kan ikke utelates. 8 Half Pint Bill er en flott hest som går jevnt som en klokke. Distansen er kanskje litt i lengste laget men han har vunnet over 2400 meter på Øvrevoll tidligere. 4 Vamp står hver meter av distansen og har liten vekt på ryggen. Er ikke uten en mulighet her. 9 Court Circle gikk bra over voksne 2830 meter sist. Er i form og har en god mulighet. 5 Big Master har myggvekt men møter bedre hester enn det han pleier - en luring ? 3 Vestano har vært veldig god i år men nå er det gress og det passer han ikke like bra.

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Øvrevoll

V5-5:
7 Nosferatu er den beste hesten i feltet. Har vunnet de to siste hekkeløpene og blir min favoritt. Kan være løpsdagens andre banker men det kan skje ting i hekkeløp. 3 Calvados vant i siste start på Täby men da ble hekkeløpet omgjort til flatløp på dirt track pga. baneforholdene. Har vist at han hopper bra og skal ikke glemmes. 9 Monfalcone har blitt en dyktig hekkeløper samtidig som han viser gode prestasjoner også i flatløp. Har en annenplass og to tredjeplasser i hekkeløp så langt i år og blir derfor en outsider.

Tips øvrige løp

Løp 1:
Her kan det fort bli seier til trener Wido Neuroth. Han har to hester til start, 5 Vainqueur og 3 Funinthesand. Sistnevnte er første avkom etter den fantastiske Funny Legend og forhåpentligvis har han arvet noen av hennes egenskaper. 4 Rago har en gullkantet avstamming og eies i Irland. Han er en forholdsvis liten hest som kan være en toåring som er tidlig klar.

Løp 2:
Vi tror det står mellom 4 Alight og 6 Light The Fire. Sistnevnte skal normalt være best men en mykere gressbane kan være en ulempe. 5 Simian er en toppsprinter men 900 meter kan være et par hundre meter for kort for han. 2 Cavorting og 1 Cruikayke er habile sprintere men slår neppe de norske hestene.

Løp 3:
13 Palindromic har et godt startspor dersom banen blir noe tung. Han har vist gode prestasjoner i år må ha en stor mulighet her. 10 Imperial Skylight har ikke forsøkt seg på så kort distanse tidligere men har vist stor fart. Er en trippelkandidat sammen med 8 Liberty Cash.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere