*Nettavisen* Sport.

Millionrush for travsportens Lionel Messi

TRAVER INN MILLIONBELØP: Hesten Lionel har stor suksess i utlandet. Foto: Eirik Stenhaug / Equus (NTB scanpix)

I Østfold opplever to nordmenn et traveventyr av de helt sjeldne om dagen. Hesten Lionel skuffer inn lastebillass med euro i Frankrike som Lionel Messi dribler av motspillerne.

Han er oppe i 3,7 millioner i 2015-inntekt. Neste start kommer lørdag. Der ligger det 500.000 kroner i seierspotten. Og i romjula skal hesten sikre seg plass i verdens tøffeste løp. Frankrikes beste kusk, Franck Nivard, fortsetter å prioritere Lionel foran andre stjerner.

– Dette har tatt helt av. Vi kunne ikke ane at dette skulle skje, sier Antonsen til NTB.

Han er hestekaren som vokste opp i stallen med pappa Cato.

Lionel er oppkalt etter argentineren Messi. – Både jeg og den andre eieren er opptatt av fotball og Barcelona spesielt. Dermed ga navnet seg egentlig selv, sier Antonsen.

Eksplosjon

Å selge hestestjernen er uaktuelt ifølge Antonsen. – Vi har vært klare på det lenge. Det eneste som kan endre på det, er om vi får et bud som gjør at jeg kan kjøpe meg en stor hestegård, sier han.

Lionel har i dag trolig en markedsverdi på 7-8 millioner kroner. Hesten viste bra talent i Norge som unghest. Men etter flyttingen til verdens kanskje beste trener, franske Fabrice Souloy, har 5-åringen funnet tre nye gir og tatt steget opp blant kremen.

Topp

Per i dag er han – ifølge franske eksperter – en av sju-åtte outsidere til verdens tøffeste travløp Prix d'Amerique. Det går siste søndagen i januar i Paris med cirka 4,5 millioner kroner i førstepremie.

Det kan være to norskfødte hester til start i det løpet. Også Support Justice sikter dit, men Lionel må kvalifisere seg til PdA via andre storløp til vinteren.

Lionel er unnfanget, født og trent opp i Østfold. Moren fikk bare ett avkom før hun døde. Faren er fransk (Look de Star).

– Vi ville egentlig bruke en annen hingst, men han var ikke tilgjengelig. Tilfeldigheter også der, sier Antonsen.

Norske travhester har hatt et supert 2015. Dette er de som har tjent mest (millioner kroner):

Papagayo E. 6,25

B.B.S. Sugarlight 4,65

Lionel 3,7

Support Justice 2,6. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.