*Nettavisen* Sport.

Millionsatsing på fotball-SFO

Oslo (NTB-Espen Hartvig): Norges Fotballforbund styrer inn i skolenes SFO-sfære. Stig Inge Bjørnebye vil ha tilbake litt av gamle dager og får hjelp av en millionavtale.

09.02.12 18:37

- Vi skal gi et godt tilbud på en tid på dagen der det er blitt et vakuum i mange norske hjem. Vi skal tilby variert fotballtrening tilpasset den enkelte og med bruk av skolerte folk. Dette kan også innebære skøytetrening og en tur på langrennsski innimellom. Vi skal også gjøre at elevene legger lissepasninger til hverandre i kameratflokken og på internettet, sier Bjørnebye.

Han jobber med rekrutteringsarbeid i NFF. Den tidligere Liverpool-proffen (født i 1969) vokste opp med løkkefotball og uten overbeskyttede barn og unge.

- Nå er det jo nesten EU-sand under ethvert lekeapparat. Vi vil ha tilbake litt av treklatringen, og da jeg var ung var det heller ikke så farlig om det endte med et armbrudd innimellom, sier Bjørnebye.

30 fotball-SFO (i regi av store breddeklubber) er planlagt startet med det første. NFF håper det skal utvikle seg ytterligere. En bonuseffekt er kanskje mer teknikktrening blant de unge ved siden av øktene de får i klubbene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag