RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
James Milner
James Milner

Milner ga Leeds nytt håp

Sist oppdatert:
Det måtte en tenåring til for å sikre Leeds sine første ligapoeng på flere uker. James Milner (19) var hovedmannen bak seieren mot hjemmesterke Charlton.

CHARLTON – LEEDS 0-1: Før kampen hadde Leeds tapt åtte av de siste ni ligakampene og lå hjelpeløst på bunnen av tabellen. Men det var et aggressivt og fintspillende Yorkshire-lag som gikk ut og presset Charlton høyt. Belønningen kom allerede etter ni minutter.

Hærfører Viduka

Det var veteranspissen Mark Viduka som gikk foran og viste de yngre Leeds-spillerne hvordan det skal gjøres. Australeren ristet seg fri på kanten og la ballen godt til rette for Milner, som dundret ballen i mål fra kloss hold.

Og plutselig så det ut som selvtilliten var tilbake i det gamle storlaget. Like etter scoringen dro Viduka seg fri på kanten og fra død vinkel holdt han på å lure ballen over målstreken, men Charlton-backen Radostin Kishishev fikk klarert unna akkurat på streken.

Flere sjanser

Resten av omgangen utgjorde Milner, Viduka og Alan Smith en angrepstrio det luktet svidd av. Milner lekte seg med Kishishev på backen og rundet ham gang på gang, mens Viduka og Smith var farlig frempå inne i boksen. Leeds var uheldige som ikke scoret flere, mens Charlton skuffet sine tilhengere med fantasiløst spill framover på banen.

Annen omgang ble jevnere, og Leeds var nok heldige da dommeren ikke blåste straffe like etter pause. Charlton-innbytter Carlton Cole ble hektet av Michael Duberry, men spillet fortsatte uten innblanding fra dommer Mike Halsey.

Stor Robinson-redning

På tampen av kampen presset Charlton, som lå på 4. plass foran lørdagens kamp, og nærmest kom den innleide spissen Cole. Han fikk stå umarkert og fikk til en flott heading, som ble like elegant reddet av Leeds-keeper Paul Robinson. Rett etter blåste Halsey av kampen, og Leeds jublet som om de hadde vunnet cupfinalen.

Men kanskje var seieren enda viktigere enn som så.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere