Gå til sidens hovedinnhold

- Min siste OL-sjanse

Danske Lars Bak har allerede tankene plassert i London-OL.

Svært få idrettsutøvere får oppleve suksess i OL. Men det er heller ikke mange som får gleden av å delta i de olympiske leker.

Danske Lars Bak vil gjerne få delta i sommerens leker i London.

Lotto-rytteren har tre sesongmål, og det ene er OL.

- Det er naturligvis vårklassikerne, Tour de France og spesielt OL. Jeg har aldri kjørt OL. Det vil jeg veldig gjerne. Hvis man tar alderen min i betraktning, så kan det fort være min siste mulighet, sier han til sporten.tv2.dk.

Ambisjonene er det heller ikke noe i veien med.

- Hvem vet? Hvis man treffer det rette bruddet. Jeg kjenner ikke løypa 100 prosent, men det skal være en hard løype. Men samtidig en løype jeg kan kjøre godt i.

Samtidig er han klar over at det nok er andre dansker som har bedre sjanser enn han selv.

- Vi har Matti Breschel, som har kjempestore sjanser til å vinne en medalje. Det kan hende vi satser alt på å kjøre for han.

- Cavendish kan vinne gull
Det hersker ulike meninger om hva hjemmefavoritten Mark Cavendish kan få til. Bak har vært lagkamerat med briten, og vet godt hva han er i stand til.

- Man skal passe seg for å si for mye om Mark Cavendish. For når han virkelig vil noe, så kan han det også. Han vant Milano-San Remo for et par år siden. Da sa folk at det var umulig. Det er tross alt på hans hjemmebane i London, så han er nok klar. Det er også uken etter touren, så da er han i god form. Han har også et sterkt lag til å hjelpe seg, oppsummerer dansken.

Samtidig setter Bak fingeren på at OL er et vanskelig ritt. Spesielt med tanke på at ingen har mer enn fem mann på laget.

- Det er kun 140 ryttere på start og fire-fem mann på lagene så det er vanskelig å kontrollere. Det taler imot hans sjanser at han ikke kan sette åtte mann foran for å kontrollere rittet, avslutter Lars Bak.

Reklame

Vi har testet 20 påskeegg - sjekk hvilke som får best karakter

Kommentarer til denne saken