Gå til sidens hovedinnhold

- Min største dag

Solveig Rogstad kommer aldri til å glemme søndag 13. januar 2008.

RUHPOLDING (Nettavisen): - Dette er helt utrolig, ropte speakeren da Solveig Rogstad (25) skled inn på stadion i ensom majestet foran 20 000 feststemte tilskuere etter fire skytinger og 10 tøffe kilometer. For bare noen dager siden visste ingen hvem den blide og utadvendte jenta var.

I dag har Skrautvål og Norge fått en ny yndling. For akkurat denne dagen er Solveig Rogstad verdens beste skiskytter.

- Det er vanskelig å sette ord på det som nå er skjedd, sa en rørt og stolt dametrener Audun Svartdal til Nettavisen etter elevens aller første verdenscupseier.

- Solveig har stor kapasitet, og jeg har hele tiden vært klar over at det bor mye i jenta. Men dette var likevel litt i overkant, legger han til.

Søndag tjente hun rundt 80 000 (10 000 euro.) kroner i på en drøy halvtimes jobbing.

- Jeg har aldri vært bortskjemt med å tjene penger på idretten, sier hun til Nettavisen.

God skytter
Solveig gikk ut som nummer fem på jaktstarten, 38 sekunder bak vinneren fra fredagens sprint, Kaisa Varis. Med fire nuller, og et strålende langrenn, var det ingen som kunne tukte 25-åringen. Selv ikke en imponerende sluttspurt fra tyske Kati Wilhelm var nok. I mål skilte det 12,6 sekunder mellom de to.

- Jeg var fryktelig sliten på sisterunden, men da jeg så meg tilbake inne på stadion, skjønte jeg at dette ville gå. En fantastisk følelse, sier Rogstad til Nettavisen.

Hun var iskald og sikker på standplass.

- Jeg var ikke stresset, og registrerte ikke publikum eller konkurrentene. Jeg konsentrerte meg kun om meg selv, sier hun.

- Jeg har alltid vært god til å skyte. Det er ikke der problemet har vært, sier hun.

(Saken fortsetter under bildet)

Tidlig krøkes
Onsdag kunne Nettavisen fortelle at Solveig har brukt de siste tre sesongene på å bygge seg opp igjen etter feiltrening.

Les saken:Forvandlingen.

- Jeg har prioritert den fysiske treningen de siste årene. Jeg har trent mye og hardt, men jeg har fortsatt veldig mye å gå på, sier hun.

- Er du overrasket over seieren?

- Ja, så klart, men samtidig visste jeg at jeg hadde et godt utgangspunkt etter sprinten. Men jeg hadde ikke turt å håpe på dette.

Hun startet med langrenn som sjuåring. Tre år senere begynte hun med skiskyting. Som junior var hun på juniorlandslaget og i VM, men det er først de siste to sesongen hun har fått fart på sakene. De siste tre årene har hun studert medisin ved siden av idretten.

- Jeg kuttet ned på studiene før denne sesongen. Jeg hadde ikke maktet å satset like mye på begge deler, sier Solveig, som bor i Trondheim med samboer.

Nå reiser hun til Anterselva (starter torsdag). 8. Februar starter VM i Östersund. Nå endrer hun planen frem mot mesterskapet.

- Meningen var at jeg skulle tilbringe noen dager i høyden i forkant av mesterskapet, men det kommer jeg ikke til å gjøre. Jeg kommer i stedet til å trene hjemme i Norge.

Andre norske plasseringer: Tora Berger (4), Gunn Margit Andreassen (31), Ann Kristin Flatland (33), og Julie Bonnevie-Svendsen (35)

Les flere skisaker i Nettavisens vintersportsmagasin

Sjekk de siste sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen din? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster to kroner per melding.