Gå til sidens hovedinnhold

- Min verste bursdag

Petter Northug så ut som en zombie etter sitt aller vondeste skirenn – på 21-årsdagen.Les også: Norsk seier i Val di Fiemme

VAL DI FIEMME (Nettavisen): Det var en stor dag for langrenn. Og med et nesten perfekt utfall for norsk herrelangrenn etter imponerende lagarbeid på den klassiske fellesstarten over 30 kilometer.

På den nest siste dagen i Tour de Ski ble det etappeseier til Eldar Rønnig, Tor Arne Hetland sikret seg sprinttrøya til odel og eie, og ikke minst: De norske håpene i sammendraget – Hetland, Simen Østensen og Petter Northug – holdt stand, eller forbedret sin posisjon i forhold til lederen til Tobias Angerer.

Alt var svart
For én mann kostet imidlertid anstrengelsen litt ekstra. 21-årsjubilanten Petter Northug måtte grave seg gjennom kjellergulvet for å finne krefter til å fullføre.

- Det desidert vondeste jeg har vært med på. Min verste bursdag noensinne. I den siste bakken var alt svart for meg. Men jeg måtte bare bite tennene sammen. Hadde jeg sluppet der, hadde jeg tapt 30-40 sekunder.

Northug ble nummer åtte, 11 sekunder bak Eldar Rønning, men bare sju sekunder bak Tobias Angerer.

- Når hadde du for første gang lyst til å slippe?

- På førsterunden.

Zombie
For ordens skyld: Det ble gått åtte runder. Det betyr at Petter Northug gikk på rå vilje i sju av dem.

Og det syntes. Både underveis og etterpå. Northug så ut som en zombie der han sto og snakket med pressen. Og på spørsmål fra Nettavisen om han kommer til å huske noe av det han sa senere på kvelden, sier han rett ut:

- Nei.

Det eneste Northug egentlig brydde seg om, var å få i seg mat. Å restituere seg til søndagens brutale avslutningsetappe i Tour de Ski blir trolig 21-årings aller største utfordring hittil i karrieren.

Fem blant de ni
- Heldigvis starter ikke løpet før klokka tre. Og jeg garanterer at jeg ikke gir meg før jeg må, sier Northug – en påstand det neppe er grunn til å betvile.

Northug går ut som nummer tre på den avsluttende jaktstarten, 38 sekunder bak Tobias Angerer. 23 sekunder foran seg har han Simen Østensen, mens Tor Arne Hetland kommer halsende 27 sekunder bak.

Etter fem av seks etapper er det for øvrig fem norske herrer inne blant de ni beste i Tour de Ski. Frode Estil er nummer sju, Eldar Rønning nummer ni.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis